DAVID ROCKWELL:W酒店苏州漂浮园林设计

设计:Rockwell Group | 项目地点:苏州 | 类别:酒店设计 | 2018-01-25 18388 123


    David Rockwell和他在马德里的建筑设计工作室团队,设计了多个遍布世界的w酒店,其中包括纽约、巴黎、新加坡。最新开业的一家位于苏州金鸡湖畔超现代化的繁华商务中心地带。新建的379间客房和71间公寓式酒店,体现了城市传统建筑的现代感,其设计理念也源自于该地区的自然美景。

David Rockwell and his team at the Madrid Studio of design and architecture firm, Rockwell Group have designed many W Hotels around the world, including in New York, Paris and Singapore. The latest the opening is a cutting-edge new W Hotel Suzhou in the heart of the ultra-modern city’s bustling central business district on the banks of Jinji Lake. The new 379-room and 71-apartment hotel in Suzhou Industrial Park embodies a modern take on the city’s architectural heritage with a design concept rooted in the region’s natural beauty.


W酒店 suzhou


    苏州w酒店的设计灵感来自被列入联合国教科文组织的苏州园林,它成为了w的DNA。Rockwell 团队的设计理念是将中国传统的花园图案 - 湖泊,岩石,亭台楼阁和大门这些元素提炼,重组成具有悬浮感的梦幻般的元素,通过当代和创新的设计手段,使客人置身于过去和未来的超现实之中。

The design narrative for W Suzhou takes inspiration from Suzhou’s UNESCO-listed classical gardens and combines it with W’s DNA. Rockwell Group’s design concept takes traditional Chinese garden motifs - lakes, rocks, pavilions and gates - and reimagines these elements as levitating dreamlike elements woven through contemporary and innovative design features to propel guests into a different dimension, where the past and future meet in a surreal realm.

 

W酒店 suzhou

 

    客人们会在门廊迎面通过一个惊艳的盘旋镜子和一块“水晶云”(Crystal Cloud) - 一个波浪起伏的巨大的金属色亚克力吊灯,通过灯光的变化营造出流动云彩的视觉效果。直观地诠释了现代都市的建筑特色和姑苏园林作为世界遗产的独特魅力。同时,这块水晶云引导客人进入酒店的核心,Woo酒吧。

Guests are greeted at the porte-cochère by an unexpected hovering mirror and a “Crystal Cloud”—an undulating, monumental chandelier of dichroic acrylic and metal that diffuses and deflects light. This Crystal Cloud guides guests into the very core of the hotel, the Woo Bar.


W酒店 suzhou


    当步入大堂的时候,眼前展开的是取自园林景观和岩石的形态,折叠式木制平台创造的一种单一的景观。现代式凉亭区域可随时接纳礼宾,漂浮在上空的格子同玻璃幕墙串联了室内和室外的环境,增加了对于无限空间的臆想。

Once in the lobby, folding wood platforms inspired by garden landscapes and rocks create an oneiric landscape. Modern garden pavilions accommodate the welcome (reception) and Whatever/Whenever (concierge) areas. Floating lattice and glass walls merge indoor and outdoor environments, enhancing the idea of an endless and continuous space.


W酒店 suzhou

W酒店 suzhou


    在梦幻般的氛围中穿过Pantry和W Shop,产品和物品被展现得如同精美的珠宝。电梯大厅和走廊一派宁静祥和。

The dream-like atmosphere continues through the Pantry and W Shop where products and objects are displayed as delicate hovering jewels. Elevator lobbies and corridors are calm and serene.


W酒店 suzhou


    客房享有苏州的壮丽景色,并将梦幻般的花园概念更出神入化地赋予客房空间。受到湖南张家界国家森林公园的启发,郁郁葱葱的自然景观被重新诠释为色彩缤纷的布料,生动地突显出家具的用料品质。

Guestrooms have spectacular views of Suzhou and bring the dream garden concept into a more human scale. Lush natural landscapes inspired by the Hunan Zhangjiajie National Forest Park are reinterpreted into colorful fabrics, while vividly accented furniture pieces appear to levitate.


W酒店 suzhou


    通过一个具有未来感的LED“月亮门”,在床的上方创建了一个焦点,在昼夜交替之间颜色和深度变化莫测。富有纪念意义的作品- 如花园中的石头 - 将卧室与浴室隔开。

A focal point is created above the bed by means of a futuristic LED “moongate” that changes color and depth throughout the day and night. Monumental casework—like a rock in a garden—divides the bathroom from the bedroom.


W酒店 suzhou


    苏州W酒店共有四个餐饮场所,每个都能观赏到金鸡湖无与伦比的美景。

There are four food and beverage offers in W Suzhou each featuring unparalleled views of Jinji Lake.


    全天候的用餐区是天空中完美的花园。天花板传达出湖面以上树林之下的柔情。种类丰富的食物放置在铜质感的碟中,室内的座椅自然地融入到室外花园和露台。

The all-day dining area is the perfect garden in the sky. Ceilings convey a sense of being below a forest canopy above the lake. The different food stations are located in cocoons of large copper leaves. The indoor seating naturally blends into the outdoor garden and terrace.


W酒店 suzhou


    这里最主要的视觉焦点是一个六角形的私人餐厅,好似盘旋在一个小池塘上方,静置于郁郁葱葱的花园当中。 

The main focal point here is a hexagonal private dining room hovering above a small pond and within a lush garden.


W酒店 suzhou


    位于37层和38层,可欣赏到苏州三大湖泊的景色的一间餐厅,是经典且极富想象充满诱惑力的西班牙特色餐厅Toro Loco。 

An imaginative twist on Spanish classics lure guests into Suzhou’s first authentic Spanish restaurant, ToroLoco, located on the 37th and 38th floors with views of all three Suzhou lakes.


W酒店 suzhou 

     酒店梦幻花园般的概念在Away Spa健康中心生生不息,通过塑造背景墙曲线浮动似茧的多个独立空间,营造出理想的修养场所。游泳池和健身区域也采用大量的来自自然的图案,视觉效果绝佳。

The hotel’s dream garden concept lives and breathes in the Away Spa wellness centre to create a sensuous retreat with treatment cocoons connected by a curvilinear background wall. Over-scaled natural patterns are implemented in the pool and gym area to dramatic effect.


W酒店 suzhou

W酒店 suzhou


设计团队:Rockwell Group

项目地址:苏州工业园区兴港大道苏惠路7号苏州中心7号楼 

项目摄影:Ed Reeve



Edited by Designwire

 
Rockwell Group相关案例
  • Rockwell group新作:多伦多...

  • Rockwell Group设计:西半球...

  • ROCKWELL GROUP 设计:迈阿...

  • ROCKWELL GROUP:迈阿密CHIC...

  • ROCKWELL GROUP: Oceans海鲜...

  • DAVID ROCKWELL:W酒店苏州漂...

  • 芝加哥EMC2酒店正式开业,艺...

  • David Rockwell:纽约Nobu餐...

  • Rockwell Group:Belvedere ...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1