SAOTA别墅设计:南非Horizon Villa

设计:SAOTA | 项目地点:南非 | 类别:居住空间 | 2021-07-05 6403 59

图片1.png


俯瞰大西洋海岸的班特里湾,天际别墅拥有豪华和舒适之间的完美平衡。

Overlooking the Atlantic Seaboard in Bantry Bay,Horizon Villa boasts the perfect balance between luxury and comfort.

 

该项目要求对场地进行动态响应,通过创造一个年轻家庭可以享受户外生活方式的环境,免受盛行风的影响,同时仍然可以欣赏海景。客户渴望利用场地的每一个可能的区域,同时确保他们在班特里湾这个密集的区域保持隐私。

The brief called for a dynamic response to capitalise on the site, by creating an environment where the young family could enjoy an outdoor lifestyle, protected from the prevailing winds whilst still enjoying the views of the ocean. The clients were eager to utilise every possible area of the site yet ensure that they maintained privacy in this dense part of Bantry Bay.

 

图片2.png

 

设计的主要驱动力是创建一个家庭住宅,它容纳厨房、客厅和餐厅在一个单一的空间。次要的起居区域是一个戏剧性的娱乐空间,位于紧接家庭楼层的水平上——客户可以在这里招待大量的朋友。

The design was primarily driven by the need to create a family home, which accommodated the kitchen, living room and dining room in one single space. The secondary living area was to be a dramatic entertainment space, located on the level immediately below the family level – where the clients could entertain large groups of friends.

 

图片3.png

 

泳池露台允许有遮盖和无遮盖的区域在游泳池周围放松。娱乐休息室设有一个宽敞的酒吧,毗邻户外烤肉区。一个引人注目的凉亭结构坐落在泳池甲板的西边,让业主无论白天还是晚上都可以欣赏到无与伦比的海景。

The pool terrace allows for covered and uncovered areas to relax around the pool. The entertainment lounge accommodates a generous bar situated adjacent to the outdoor braai area. A dramatic gazebo structure is perched at the Western edge of the pool deck allowing the owners to enjoy unrivalled ocean views day or night.

 

图片4.png

 

两个起居层位于住宅垂直布局的中心,位于第四和第五层。 ARRCC 总监 Mark Rielly 说:“主要的双层居住层是一个动态和雕塑的组成,包括体块、楼层、元素和平面的相互作用。”它与广阔的海景直接相关,由明亮的红色矩形烟囱和Nero Marquina大理石墙构成。餐厅面向花园庭院,带有水景和雕塑。几级台阶通向位于主卧室书房正下方的玻璃酒窖,可以俯瞰整个空间体量。

The two living levels are located centrally in the vertical arrangement of the house on the fourth and fifth floor. “The main double volume living level is a dynamic and sculptural composition comprising the interplay of volumes, floor levels, elements and planes,” says ARRCC Director Mark Rielly. It relates directly to the expansive sea view and is framed by the bright red rectangular chimney flue and a Nero Marquina marble clad wall. The dining space opens out onto a garden courtyard with a water feature and sculpture. A few steps lead down to the glass fronted wine cellar placed directly under the main bedroom’s study which overlooks this entire spatial volume.


图片5.png

图片6.png

 

玻璃电梯垂直连接建筑,外部服务楼梯连接外部楼层。主卧室和两个儿童套房卧室位于住宅的六层,拥有180度的海景。

A glass lift connects the building vertically, and an external service stair connects the levels externally. The main bedroom and two children’s en-suite bedrooms are located of the sixth floor of the home, boasting 180-degree views of the ocean.


图片7.png

 

室内饰面丰富多样,包括木材覆层和色彩丰富的马赛克口音。有纹理的石头覆层装饰着内外墙,与客厅、餐厅和厨房的百叶窗混凝土拱腹的粗糙形成对比。在住宅的许多区域,饰面都是丰富多样的,包括木材覆层和色彩丰富的马赛克饰面。

The interior finishes are rich and varied, including timber cladding, and richly coloured mosaic accents. Textured stone cladding adorns the internal and external walls and is contrasted against the roughness of the off-shutter concrete soffit in the living room, dining room and kitchen. The finishes are rich and varied in numerous areas in the house, including timber cladding, and richly coloured mosaic finishes.

 

图片8.png

图片9.png

图片10.png

 

内饰并没有过度设计,而是毫不费力地休闲和时尚。 每件家具都经过仔细考虑,成功地将 20 世纪的标志性设计作品与 ARRCC 低调的定制物品完美融合。

The interiors are not over designed, but effortlessly casual and sleek. Each furniture piece was carefully considered to create a successful fusion of 20th Century iconic design pieces with understated customized items by ARRCC.


图片11.png

图片12.png

 

客户不拘一格的艺术收藏在室内起着不可或缺的作用,并为当代建筑增添了动态背景。 包括胡桃木、木炭亚麻和大地色调在内的中性色调与复古皮革和柔软编织地毯等纹理元素并置。 “我们的目标是创造一个舒适的家庭住宅,整洁而实用,同时作为戏剧性建筑围护结构的衬托,”ARRCC总监Mark Rielly说。

The client’s eclectic art collection plays an integral part in the interior and adds a dynamic background to the contemporary architecture. A neutral colour palette which includes walnut timber, charcoal linen and earth tones was juxtaposed with textural elements such as vintage leathers and soft woven carpets. “Our brief was to create a comfortable family home, uncluttered and functional, yet at the same time act as a foil to the dramatic architectural envelope,” says ARRCC director Mark Rielly.

 

项目信息:

项目名称: Horizon Villa

地点: 开普敦,南非

室内设计 : ARRCC

室内设计团队: Mark Rielly

建筑设计: SAOTA

项目主导: Stefan Antoni and Philip Olmesdahl

摄影师: Adam Letch


微信图片_20200407160827.png

设计腕儿官方微信

010-88600030

 
SAOTA相关案例
  • SAOTA设计 | 俄罗斯革新住宅...

  • SAOTA别墅设计:南非Horizon...

  • Philip Olmesdahl:克利夫顿...

  • Phillippe Fouché:Pletten...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1