SAOTA设计 | 俄罗斯革新住宅Silver Pine

设计:SAOTA | 项目地点:俄罗斯 | 类别:居住空间 | 2021-06-17 9851 104

图片1.png

 

在俄罗斯首都莫斯科,这座现代住宅坐落在莫斯科河一个岛上的松树林中,为这座城市的建筑传统引入了一种革命性的外向型设计。

In the Russian Capital of Moscow, this contemporary home, set among the pine woods on an island in the Moskva River, introduces a revolutionary outward-looking approach to the city's architectural tradition.

 

 

该住宅由南非SAOTA建筑工作室设计,该工作室以推进20世纪现代主义的可能性而闻名,它代表了露台的传统,强调户外朝向,但其环境和气候条件与类型的起源有很大的不同。

Designed by SAOTA, a South African architecture studio known for advancing the possibilities of  20th-century modernism, this home represents the tradition of the terrace, with its emphasis on an outdoor orientation, but in a context and climatic condition vastly different from the origin of the type.

 

图片4.png

 

玻璃系统已经发展到可以在俄罗斯极端的冬季有效提供隔热的程度,从而解决了气候挑战。真正的挑战是在这两个传统之间调解对话,以便在俄罗斯范围内和谐地解决新的办法。

Glazing systems have advanced to a point where they can effectively provide insulation in the Russian winter extremes, which solved the climate challenge. The real challenge was to mediate a dialogue between the two traditions to resolve the new approach harmoniously in the Russian context.

 

图片5.png

 

因此,场地俯瞰的松林是设计开放、向外朝向的重要动机。SAOTA探索一种新的建筑类型,在黑暗的冬季邀请尽可能多的自然光,以弥补阳光的缺乏,并减轻它的缺失。这是一个设计,使舒适的空间欣赏美丽的外部条件,尽管它们可能是严酷的。

The pinewoods that the site overlooks are thus a significant motivation for the design's open, outward-facing orientation. This approach allowed SAOTA to explore a new kind of architecture that invites as much natural light as possible during the dark winter months to compensate for the lack of sun and mitigating its absence. It's a design that makes comfortable spaces to appreciate the external conditions beauty, harsh as they may be.  

 

这座房子的公共特征为这座城市的建筑特征提供了当代的诠释。围绕主入口的是一个雕塑扣。这种带有背光的青铜包覆的特色立面不仅在相对无特色的立面上作为入口的视觉提示,而且还传达了门槛以外私人空间的豪华和轻盈内饰的承诺。它以其主要的树木景观增强了从公共领域穿越到私人领域的体验。

The public character of the house provides a contemporary interpretation of the city's architectural character. Surrounding the main entrance is a sculptural buckle. This backlit bronze-clad feature façade not only acts as a visual prompt towards the entrance opening on the otherwise relatively featureless façade but also communicates the promise of the luxury and light interiors in the private spaces beyond the threshold. It heightens the experience of crossing from the public realm to the private domain with its predominant treed landscape.

 

图片7.png

 

SAOTA在外部使用了银灰色金属覆层,补充和增强了周围森林植物和树木的绿色,提供身临其境的景观体验。立面采用了天然材料本身的品质,在其细节方面突出了定制的工艺品质,体现了对房屋设计和陈设的独特定制方法,尤其是在室内设计方面。

SAOTA used a silver-grey metal cladding on the exterior that complements and enhances the green of the plants and trees of the surrounding forest, providing an immersive landscape experience. The facade takes on the quality of natural material itself, highlighting a bespoke crafted quality in its detailing that speaks to the unique tailor-made approach to the house's design and furnishing, especially in the interior design.

 

立面的厚重、保护性,尤其是街道的外观,让位于温暖、活泼的内部,就像晶洞的外壳可能会露出温暖的玛瑙或闪闪发光的水晶内部一样。它赋予内部精致、宝石般的品质,与外部相比,它具有某种异想天开、俏皮的品质。

The heavy, protective quality of the façade, particularly that of the street, gives way to a warm, lively interior in the way the outer shell of a geode might reveal a warm agate or shimmering crystal interior. It imparts an exquisite, jewel-like quality to the interiors, which have a somewhat whimsical, playful quality in contrast to the exterior.  


 

室内以天然材料为主,从异国情调的大理石,一些背光,到带来柔软和温暖的金属和木材表面。arcc在其室内设计细节上与建筑保持着对话。电视的金属框架与下方的多面体宝石状结构和建筑入口的外部黄铜扣产生共鸣。

Inside, natural materials predominate, from exotic marbles, some backlit, to metal and timber surfaces that bring softness and warmth. ARRCC maintains a dialogue with the architecture in their interior design details. The television's metallic frame resonates with the ledge's faceted jewel-like form below it and the external brass buckle at the building entrance.


 

一个旋转的雕塑楼梯与有棱角的建筑元素形成了有趣的对比,将它们融合在一起,形成有机的繁荣,并标志着一楼更公共的社交生活空间和楼上卧室之间微妙的性格变化。

A swirling sculptural staircase contrasts playfully with the angular architectural elements where they converge, resolving them in an organic flourish and signalling a subtle change of character between the more public sociable living space on the ground level and the bedrooms upstairs. 


图片12.png

 

更柔软、更温暖的材料在楼上占主导地位,在那里更开放、流动和相互连接的空间方法给私人空间以更轻松、休闲的氛围。

Softer, warmer materials predominate upstairs, where the more open, flowing, and interconnected spatial approach gives way to private spaces with a more relaxed, casual atmosphere.

 

图片13.png

 

该项目由SAOTA、arcc和Max Kasymov合作完成,是SAOTA在俄罗斯的第一个竣工项目。arcc,一个室内设计工作室,提出了室内设计的概念想法,Max Kasymov,莫斯科室内设计工作室,进一步发展了该项目并监督其实现。

This project between SAOTA, ARRCC and Max Kasymov is the first completed SAOTA project in Russia. ARRCC, an interior design studio, proposed the concept idea for the interiors, and Max Kasymov, Moscow interior design studio, developed the project further and oversaw its realisation.

 

图片14.png

 

Max Kasymov工作室通过在自己的工作室设计和制造定制家具,能够实现SAOTA和ARRCC提出的所有想法和解决方案。

By designing and manufacturing bespoke furniture in their own workshop, Max Kasymov studio was able to realise all the ideas and solutions proposed by SAOTA and ARRCC.

 

别墅的整体体验表明,SAOTA在俄罗斯住宅建筑与其景观和气候之间调解了一种新的关系。现代别墅的生活提升潜力,实现在更温和的气候,在这个更极端的设置。 

The villa’s overall experience suggests that SAOTA has mediated a new relationship between Russian domestic architecture and its landscape and climate. The modern villa's life-enhancing potential, realised in more temperate climates, made possible in this more extreme setting.


 

项目信息

项目名称   Silver Pine

项目地点    俄罗斯莫斯科 

主创团队    SAOTA

SAOTA团队 Greg Truen, Roxanne Kaye & Philippe Raffner

室内建筑   ARRCC

室内设计   Max Kasymov & ARRCC

家具定制   Max Kasymov & OKHA

摄影师    Sergey Ananiev  


微信图片_20200407160827.png

设计腕儿官方微信

010-88600030

 
SAOTA相关案例
  • SAOTA设计 | 俄罗斯革新住宅...

  • SAOTA别墅设计:南非Horizon...

  • Philip Olmesdahl:克利夫顿...

  • Phillippe Fouché:Pletten...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1