墨西哥MT住宅设计/MT House

项目地点:墨西哥 | 2017-05-15 714 4

        蒙特雷的GLR arquitectos建筑师事务所在墨西哥马德雷山脉的山脚下建成了一座超过1200平方米的住宅项目。陡坡使人们在别墅里能够欣赏到城市北部一览无余的美景,以及高尔夫球场和其他绿地。设计方案是三层高的线性体量,以此确保别墅的所有区域都能得享这一福利。


MT 1.jpg


        位于人行道一层的顶层容纳了休息室、图书室、起居室和餐厅等社交区域,还有一个巨大的露台。至于私人区域,附设早餐桌的家庭娱乐室、厨房和洗衣房也位于这一层。中间层有一间大的主卧,另外还有四间宽敞的房间是给孩子们和客人准备的。另外,这里还有一间小一点的家庭娱乐室和书房。最后是一楼,别墅的功能在这里得到了完善,这里有装有家庭影院的大型娱乐房、葡萄酒窖、健身室、酒吧以及带顶露台,两间完整的浴室可服务于游泳池。


MT 2.jpg


        在室外,游泳池与明镜般的水面融为一体,旁边还有一个开放式的小凉亭,里面有起居区、餐厅、酒吧和烤肉区,为休闲娱乐活动提供社交区域。一面高大的墙掩住了屋顶花园结构,完全以石板覆盖,这是为了将建筑物与山脉的天然轮廓相融。



A property of great dimensions and a steep slope, grants us unmatched potential views towards the north of the city. A grand golf club in the foreground as well as other green areas of the city, are topped by the majestic “Cerro de Las Mitras”, a distinctive mitre-shaped mountain. The residential scheme is resolved in a linear way on its three levels, ensuring all areas of the house enjoy the previously described views.



On the top floor, at sidewalk level, social areas such as a foyer, library, guest living and dining, as well as a large terrace, take place. On this level there’s also a large garage for six cars, a large family room with a breakfast table, kitchen and laundry room. The middle floor holds a large master bedroom in addition to four spacious bedrooms for two boys and two girls with their corresponding jack and jill bathrooms. A small family room and an area destined for study are also located on this floor. Finally, one story below, the house’s program is completed with a large play room equipped with home-theater system, wine cellar, gym, bar and, covered terrace, as well as two complete bathrooms that serve the swimming pool.



In the exterior, said swimming pool merges with a water mirror that welcomes visitors, and is also complemented by a small open pavilion which works as a social area for recreational activities. With outdoor living, dining, bar and barbecue area, this outdoor pavilion is directly linked to the pool and roof garden. It’s worth mentioning this is no conventional roof garden, taking place simultaneously eight meters below street level and twelve meters above the lower street. The creation of this large cantilevered garden, meant a great engineering challenge. The large wall which hides the roof garden’s structure, is completely covered with flagstone in order to blend in with the mountain’s natural cut.


MT 9.jpg


Regarding the material palette for the house itself, white flattened walls, wood, Mirasema stone, glass walls and various elements of exposed steel were chosen. In the interior the materials that prevail are Santo Tomas marble and natural walnut wood. Due to the size of the house there are four vertical circulation options: the main staircase and an elevator for daily use; an outdoor path, made up of landscape steps and bodies of water that connect the guest entrance to the pool and garden area; and finally a large spiral staircase that descends from the service area on the top floor to the garden.



设计公司:GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

项目地:墨西哥 

项目时间:2012-2015

面积:1,900 M2

设计师:Gilberto L. Rodríguez

项目团队:

Emmanuel Soto

Raúl Torres

Rafael Návar

Pamela Díaz de León

Oscar O Farrill

Gaby Gutiérrez

David Alatorre

Gilberto L. Rodrigue

墨西哥

\ GLR arquitectos

\ 设计总监

简介 Introduction

  • 1428
  • 9
  • 4
  • 0

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower \

京ICP备15003767号-1