Snøhetta设计:韩国清州市市政厅设计

设计:Snøhetta | 项目地点:韩国 | 类别:办公空间 | 2020-10-16 6743 79

图片1.png

© Snøhetta and Plomp

 

Snøhetta与当地合作伙伴Tomoon Architects and Engineers赢得了在韩国清州市设计新市政厅的竞标。通过开放和包容的设计,清州新市政厅将与城市环境无缝融合,并促进清州市民和游客的归属感。

 

Following an international architecture competition, Snøhetta together with local partner Tomoon Architects and Engineers have won the bid to design the new city hall in Cheongju, South Korea. Through its open and inclusive design, the Cheongju New City Hall will integrate seamlessly with the urban context and promote ownership for the citizens and visitors of Cheongju.

 

清州新市政厅在提供有效的政府管理平台的同时,将成为融合的象征,并为协作和社会互动提供便利。

 

While providing a platform for effective governmental administration, the Cheongju New City Hall will serve as a symbol of integration and accommodate for collaboration and social interaction.

  

A City Hall for the People

人民大会堂


图片2.png

© Snøhetta and Plomp

 

秉承善治始于良好的工作环境的信念,新市政厅提供了促进协作、创新、效率和身心健康的甲级工作设施。

 

Following the belief that good governance begins with good working environments, the New City Hall provides grade A working facilities promoting collaboration, innovation, efficiency, and physical and mental wellbeing.


图片3.png

© Snøhetta and Plomp

 

清州新市政厅的设计旨在将目前分散的政府办公室统一成一个整体空间,在为未来创造一个现代的开放空间的同时,向过去的遗产致敬。建筑的屋顶和立面由柔和的弯曲曲线构成,再现了传统的韩国屋顶的形状。

 

The design of the Cheongju New City Hall seeks to unite the currently scattered governmental offices into one holistic space, paying tribute to the heritage of the past while creating a modern, open space for the future. The building’s roof and façade are formed by gently folded curves, refencing the shape of traditional Korean roofs.

 

半透明和不透明面板的组合赋予了结构规模和节奏。不透明的立面面板确保提供足够的遮阳,一些面板可操作,允许自然通风。半透明的面板是玻璃与铜网夹层,允许自然光进入建筑,提供了视野和隐私。倾斜的屋顶集成了排水系统,允许雨水径流和雨水收集。

 

A combination of translucent and opaque panels gives the structure scale and rhythm. Opaque façade panels ensure enough shading is provided, and some are operable to allow natural ventilation. The translucent panels are glass laminated with copper mesh, allowing natural light to enter the building, providing both views and privacy. The sloped roof has integrated drainage to allow water run-off and stormwater collection.


图片4.png

© Snøhetta and Plomp

 

图片5.png

© Snøhetta and Plomp

 

新建筑围绕着前市政厅建筑形成了一个开放的框架,它现在将作为新开发项目的入口。通过策略性的空间规划,设计了充足的公共空间和便利设施,使所有人都可访问,灵活性允许充满活力的城市在日常活动和特殊场合聚集。通过创造集体生活和学习的空间,公众可以接触到文化空间,如展览区、图书馆、礼堂以及诸如餐厅、咖啡馆、托儿所设施和邮局等设施。

 

The new building forms an open frame around the former city hall building, which will now serve as the entrance portal to the new development. Through strategic spatial planning, ample public spaces and amenities are designed to be accessible for all, with flexibility to allow for the vibrant city to gather for daily activities and during special occasions. By creating space for collective living and learning, the public has access to cultural spaces, such as exhibition areas, a library, an auditorium, and amenities such as restaurants, cafes, childcare facilities and a post office.

 

图片6.png

© Snøhetta


图片7.png

© Snøhetta

 

清州市市政厅会预计在2025年落成。

The Cheongju New City Hall is due for completion in 2025.



微信图片_20200407160827.png

设计腕儿官方微信

010-88600030


 
Snøhetta相关案例
  • Snøhetta设计:韩国清州市市...

  • Snøhetta新作Tungestølen冰...

  • Snøhetta设计:纽约550麦迪...

  • Snøhetta:中国邢台大剧院设...

  • Snøhetta: 呈不规则几何的...

  • Snøhetta: 特隆赫姆世界上最...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1