Nicolas laisné architects: Anis办公大楼

设计:Nicolas laisné architects | 项目地点:法国 | 类别:办公空间 | 2020-03-22 7163 73

尼斯梅里迪亚城市技术中心如今是 Anis 的总部,由建筑师 Dimitri Roussel 和 Nicolas Laisné 设计的办公大楼。建筑体现了公司对户外空间和绿色植物的兴趣,提供创新的工作空间,同时也体现了对环境的承诺。

 

The Nice Méridia urban technology hub is now home to Anis, an office building with terraces designed by the architects Nicolas Laisné and Dimitri Roussel. Reflecting the interest shown by companies in outdoor spaces and greenery, the structure is innovative from the point of view of the working spaces that it offers, but also the committed environmental approach.

 

图片12.png


© Cyrille Weiner

 

未来办公大楼

 

在日益灵活的工作安排和充满活力的公司的背景下,Dimitri Roussel和Nicolas Laisne的设计受到三个指导原则的驱动:创造有吸引力的工作空间,形成会议场所,可以灵活的使用。

 

Against the backdrop of increasingly flexible working arrangements and dynamic companies, Dimitri Roussel and Nicolas Laisné’s design was driven by three guiding principles: creating appealing working spaces, forming meeting places and offering flexible use.


图片13.png


© Cyrille Weiner

 

从地中海建筑的角度来处理这些挑战,引导他们使用户外工作空间。建筑坐落在绿色空间的中心。

 

Handling these challenges from the point of view of Mediterranean architecture led them to suggest outdoor working spaces.

 

建筑坐落在绿色空间的中心。露台上有花园,但它们也被连接起来,变成了工作站或非正式的会议室。透明的立面允许光线进入,同时阳台悬挑提供了遮阳,创造了一个可调节气候的环境。

 

The building is nestled in the heart of a green space. The terraces have gardens, but they are also connected to transform into a workstation or an informal meeting room. The transparent façades allow the light to enter, whilst the terrace overhangs provide protection from the sun, creating a climate-controlled environment.


图片14.png


© Cyrille Weiner

 

透明度和开放性

 

另一个重要的项目决策:将所有走廊和通道移到外面。它们通常位于传统建筑的中心,因此移动它们可以腾出整个楼层。拆除了常见的假天花板,所有的技术元素都在地板上进行处理,并在布置空间时提供更大的灵活性。

 

Another significant project decision: moving all the corridors and passageways outside. They are usually located in the centre of traditional buildings, so moving them freed up entire floors. The feeling of space is amplified by the removal of the usual false ceilings, with all technical elements managed within the floor.


图片15.png


© Cyrille Weiner

 

图片16.png


© Cyrille Weiner

 

具有开放空间,单个办公室,分区或模块化工作站的潜力,该空间可满足任何公司的需求。

 

Using a construction technique based around posts and beams frees up space on the platforms and offers greater flexibility in arranging the spaces. With the potential for open spaces, individual offices, partitions, or modular work stations, the space is designed to suit the needs of any company.

 

这些创新不仅为居住者选择的布局提供了最大的自由度,而且走廊和通道也使立面变得生动活泼,非常适合在户外进行非正式讨论,俯瞰花园。

 

These innovations offer not only maximum freedom for occupants in their chosen layout, but the corridors and passageways also liven up the façades and are ideally suited for informal discussions outside, overlooking a garden.

 

图片17.png


© Cyrille Weiner

 

图片18.png


© Cyrille Weiner

 

设计和建造耐久的建筑,使其保持相关性、适应性、不受现有项目的限制或定义,是一个重要的环保姿态。

 

Designing and creating long-lasting buildings, which remain relevant, adapt and are not restricted or defined based on an existing program is a significant eco-friendly gesture.

 

更具体地说,与Anis NicolasLaisné和Dimitri Roussel希望远离标准的企业房地产设计方法,即玻璃“幕墙”,这通常是能源密集型项目的代名词。 明确的环境特征。

 

More specifically, with Anis Nicolas Laisné and Dimitri Roussel wanted to distance themselves from the standard corporate real estate design approach, that of the glass “curtain wall”, which is often synonymous with energy-intensive projects. A clear environmental identity.


图片19.png


© Cyrille Weiner

 

在该项目中,Laisné Roussel为环境建筑树立了榜样,因为它体现了可持续的设计策略。该建筑的设计经过了优化,以适应天气变化:根据朝向创建悬挑物,在冬季利用太阳能减少热能的消耗,并在夏季提供防晒保护以改善工作条件。 走廊和通道区域用于创建气候受控的环境并最大程度地增加自然通风。

 

With this project, the Laisné Roussel environmental architecture sets an example, as it reflects a sustainable design strategy. The building design is optimized to respond to the weather: creating overhangs based on orientation, making use of solar energy in winter to reduce heating energy consumption, and providing protection from the sun in the summer to improve working conditions. The corridor and passageway areas are used to create a climate-controlled environment and maximize natural ventilation.

 

项目信息:

项目地点:法国尼斯

建筑设计:Nicolas Laisné Architectes, Dimitri Roussel (Agence DREAM)

景观设计:Tangram Paysage

项目面积: 6962 m²



设计腕儿公众号.png

设计腕儿官方微信




 
Nicolas laisné architects相关案例
  • Nicolas laisné architects...

  • Nicolas laisné architects...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1