萨克雷大学共享教育大楼

设计:SOU FUJIMOTO ARCHITECTS | 项目地点:巴黎 | 类别:文化教育 | 2020-03-22 7622 72

“未来的共享教育建筑提供了一种新的体验学习的方式,强调互动的创造性。”它代表了一个真正的机会,成为新时代的一部分,为技术的稳步发展做出贡献,同时为未来的教学方法开辟道路。”

 

“ The future shared educational building offers a new way to experience learning with an emphasis on interactive creativity. It represents a real opportunity to be part of the new era and to contribute to the steady evolution of technology, while leaving the way open for future methods of teaching. ”


图片1.png

 

互动式创新建筑

 

该建筑面积10,000平方米,将容纳150名员工和容纳2000名学生。除了几个演讲厅和许多教室之外,还将开放专门用于创新教学技术的空间。

 

远程学习室和电视会议室,以及学习室和项目室等协作工作区,将优化注重交互性和数字工具的教学环境。建筑还将包括一个自助餐厅和休闲区,以鼓励学术上的意外收获,École Polytechnique的研究实验室近在咫尺。

 

The building’s 10,000 m² - for a budget of €32.5 M- will be home to a staff of 150 and accommodate 2000 students within its varied facilities. As well as several lecture theatres and numerous classrooms, spaces dedicated to innovative teaching techniques will be opened up.

 

Distance-learning and video-conference rooms,as well as collaborative work spaces like study cubicles and project rooms, will optimise the environment for teaching that focuses on interactivity and digital tools. The building will also include a cafeteria and relaxation areas to encourage academic serendipity, which is further promoted by the close proximity of the École Polytechnique’s research laboratories.


图片2.png

 

灵活开放的空间

 

该建筑充分利用了其不寻常的轮廓,将自然带入了室内。

 

宽敞的中庭提供了轻巧的种植空间,人行道和楼梯也是非正式的空间,教师,学生和访客可以在此聚会和工作。宽阔,透明的立面将向东通向“绿地”,这是一个有草坪和树木的广阔的公共空间。建筑作为一个开放的空间,隐藏了在其中心发生的活动,并将其作为未来社区的建筑和学术象征。

 

Taking full advantage of its unusual outline, the building brings nature from the neighbouring strip of parkland inside.

 

An expansive atrium shelters light planting and a play of walkways and staircases that are also informal spaces where teachers, students and visitors can meet and work.Its wide, transparent fa.ade will open eastwards onto the “Green”, an extensive public space with lawns and trees.

 

The building reads as an open space, concealing the activity taking place at its heart, and stakes its claim as an architectural and academic symbol of the future neighbourhood.


图片3.png

 

中庭和走道

 

宽敞的屋顶似乎是为了欢迎老师、学生和游客,而入口和楼梯则是为了邀请所有的人进来。它被视为具有生命力的地标和焦点。

 

宽敞的中庭提供了轻巧的栽种空间以及人行道和楼梯,这也是每个人都可以见面和工作的非正式空间。这些平台,“自发的演讲厅”和教室被整合在一个屋顶下,让人与人之间更加亲近,并与自然直接相连。在起居空间中,在柔和的光线下,视野和视角会发生变化,带来惊喜。

 

我们特别注重照明和音响效果,使空间特别宁静、舒适和私密,适合大型聚会以及小组会议。

 

It’s as if the wide roof seeks to welcome teachers, students and visitors, while the entrances and staircases are arranged to invite all comers inside. It reads as a landmark and focus that is bright with life.

 

An expansive atrium shelters light planting and a play of walkways and staircases that are also informal spaces where everyone can meet and work. These platforms,“spontaneous lecture theatres” and classrooms are brought together under a single roof to provide proximity and intimacy, with a direct connection to nature. Encounters will no longer take place in corridors but in living spaces, in a setting bathed in gentle light with views and perspectives that change and surprise.

 

Very particular attention has been paid to lighting and acoustics, making the space especially peaceful, comfortable and sheltered, suitable for large gatherings as well as small group meetings.



© Roberta Donatini


图片7.png


© Roberta Donatini

 

图片8.png


© Roberta Donatini

 

项目信息

项目地点:法国巴黎

建筑设计:SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE +DIMITRI ROUSSEL + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS + RENDERING BY RSI-STUDIO.

项目面积:10,000㎡



设计腕儿公众号.png

设计腕儿官方微信




 
SOU FUJIMOTO ARCHITECTS相关案例
  • 法国蒙彼利埃“白色树塔”住...

  • 萨克雷大学共享教育大楼


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1