大尺建筑:杭州屋哩屋哩摄影公司设计

设计:杭州大尺建筑设计有限公司 | 项目地点:杭州 | 类别:办公空间 | 2018-09-06 11240 94

00.jpg


那片笑声让我想起

我的那些花儿

在我生命每个角落

静静为我开着

我曾以为

我会永远守在她身旁

今天我们

已经离去在人海茫茫

他们都老了吧?

他们在哪里呀?

我们就这样各自奔天涯。

啦啦啦。。。

 

童年的家,已经有点模糊,

只记得那儿好像很多良田美池,屋舍俨然,

三两麻雀在屋檐下张望,

“黑猫警长”在窗台上打盹

黄昏,催烟袅袅,

空气中开始充斥着一丝丝的烟火气,

伙伴们在父母的催促下,终于需要各自回家,

家里院子的角落有颗大构树,

树下狗儿在撒欢。

这一幕幕的场景是这样真实,

却因时间长远而又那样模糊。

我们的家、你们的家,他们的家,

都幻化成了我们各自心中的唯一的美好。


Childhood is like that song:

That laugh makes me think of

My flowers

In every corner of my life

Quietly driving for me

I thought

I will always be by her side.

today we

Already leaving in the sea

Are they old?

Where are they?

We are all going to the world.

La la la. . .

 

The childhood home is a bit fuzzy,

Just remember that there seems to be a lot of good fields, and the house is stunned.

Three or two sparrows look under the eaves,

"Black Cat Sheriff" snoring on the window sill

Dusk, smog,

The air began to be filled with a hint of smoke and fire.

With the urging of their parents, the partners finally need to go home.

There is a large tree in the corner of the yard.

The dog is under the tree.

The scene of this scene is so real,

But because of the long time, it is so vague.

Our home, your home, their home,

It has become the only beauty in our hearts.


  “우리우리(屋哩屋哩)”位于杭州火车东站商业圈内的一家专注于“儿童”的摄影公司,“屋哩屋哩”在韩文中的意思正是“我们”的意思, “우리우리”可以代表不同的人,组成小家,小家组成大家,而业主的服务对象是当下80、90后的年轻父母,由此设计联想到“家”的概念,空间整体简洁,用以大面积美好纯净的白色作为空间的背景,浅而温馨的木色造出抽象的房屋、植物和动物,只有记录下的照片是真实的,还原我们美好的生活,以此寻求80、90后父母回忆上的共鸣、达到父母和孩子之间对于空间不同精神诉求上的平衡。

“우리우리(屋哩屋哩)” is located in the commercial circle of Hangzhou East Railway Station. It is a photography company specializing in “children”. The meaning of “house” in Korean is exactly what we mean, “우리 "우리" can represent different people, form a small family, a small family to form everyone, and the owner's service target is the young parents after the 80s and 90s. The design is associated with the concept of "home". The space is simple and concise. The area is beautiful and pure white as the background of the space. The shallow and warm wood color creates abstract houses, plants and animals. Only the recorded photos are real, restore our beautiful life, and seek the memories of parents after 80 and 90. Resonance on the balance, reaching a balance between parents and children for different spiritual demands in space.

 


  玄关的换鞋区,正面是抽象窗口带入“家”的主题。

The porch's shoe-changing area, the front is the theme of the abstract window brought into the "home".



  大厅雕塑感极强的“树”是空间的核心,把大厅划分出“吧台咨询、洽谈区、休息区”等不同的空间功能。几何图形的“房子”搭配“树”的造型,让人回忆儿时的“家”。“树”的一侧是洽谈区与照片展示墙,功能和视觉层次更为丰富。

The "tree" with strong sense of sculpture in the hall is the core of the space, and the hall is divided into different space functions such as "bar consultation, negotiation area, rest area". The geometry of the "house" with the "tree" shape makes people remember the childhood "home." One side of the “tree” is the negotiation area and the photo display wall, which is rich in functions and visual levels.


05.jpg


  咨询台的发光“LOGO”,也是相通的设计理念,几何图形的“家”,与室内不谋而合。

The luminous "LOGO" of the information desk is also a common design concept. The "home" of geometric figures coincides with the interior.


06.jpg


  咨询吧台一侧是小水吧,吊顶上的洞口就像老家的天井。

On the side of the consultation bar is a small water bar, and the hole on the ceiling is like the patio of the home.


07.jpg


  进入拍摄区域前,需要二次换鞋和清洁,门口设有鞋柜和高低不同的洗手台,符合儿童高度的洗手台更加人性化。

Before entering the shooting area, you need to change shoes and clean twice, there are shoe cabinets and different sinks at the door. The sinks that meet the height of children are more user-friendly.


  服装展示区延续大厅“家”的概念,几何形态的斜坡屋顶结合不同的服装展示形式功能。展示区与过道设有长条洞口,与大厅形式视觉上的沟通。

The clothing display area continues the concept of “home” in the hall, and the geometrical slope roof combines different functions of clothing display. There is a long hole in the exhibition area and the aisle, and visual communication with the hall form


10.jpg


  展示区的角落设有更衣室及幼儿更衣台,可满足成人、儿童不同更衣功能需求。顶面和墙面的光勾勒出纯净的空间氛围。

There is a dressing room and a children's changing table in the corner of the exhibition area to meet the different dressing function needs of adults and children. The light on the top and walls outlines the pure space.


13.jpg

图片13▲轴侧分析图

 

 

项目名称:杭州屋哩屋哩摄影有限公司

设计单位:杭州大尺建筑设计有限公司

联系邮箱:213669702@QQ.com

设计时间:2017年3月

完成时间:2017年7月

主创设计:周佳锋

助理设计:朱洋、沈园

项目地点:杭州东站西子国际商务大厦C座3楼

建筑面积:600㎡

室内摄影:郑飞

主要用材:乳胶漆、木饰面、地胶板

撰       文:周佳锋

Project Name: Hangzhou Eaves House Photography Co., Ltd.

Design unit: Hangzhou Daji Architectural Design Co., Ltd.

Contact email: 213669702@QQ.com

Design time: March 2017

Completion time: July 2017

The main creative design: Zhou Jiafeng

Assistant design: Zhu Yang, Shen Yuan

Project Location: 3/F, Block C, Xizi International Business Building, Hangzhou East Railway Station

Building area: 600m2

Indoor photography: Zheng Fei

Main materials: latex paint, wood veneer, rubber flooring

Written by: Zhou Jiafeng




Edit by Designwire

 
杭州大尺建筑设计有限公司相关案例
  • 大尺建筑:杭州屋哩屋哩摄影...

  • 2016年iF获奖作品--云居草堂...

  • 印巷餐厅设计


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1