上海发力无边工作室

项目地点:上海 | 2019-07-25 126 0

用光作为一缕缕的梳针

镜面为剪子剪切下观察者的视线的时候

反射向空间的另一个方向

空间的平稳旋律被巧妙的散落

这台剧有了因人而异蒙太奇

当空间被剪开的时候

你便存在在我希望的角落

Use light as a strand of comb needles

When the mirror is the viewer's line of sight cut by scissors

Reflections in another direction of space

The smooth melody of space is cleverly scattered

The play has a montage that varies from person to person.

When space is cut open

You are in the corner of my hope.

DSC00061.jpg

本案位于上海虹桥阿拉城。建筑面积98平方米,业主Jerry是个很认真且干劲的人,刚刚接触时候很明确的给我说了理想的店铺氛围:希望以一种轻快,冷淡同时能被更多年轻人接受的样子。在几番思索与讨论中,在面积、造价极为有限的条件下打造出了一个以顾客消费体验为重点、不同于传统意义上的现代理发空间。

The case is located in Shanghai Hongqiao Alacheng. With a building area of 98 square meters, the owner Jerry is a very serious and motivated person. When I first came into contact, I was very clear about the ideal store atmosphere: I hope to be a light, cold and at the same time acceptable to more young people. In a few thoughts and discussions, under the conditions of extremely limited area and cost, a modern barber space with a focus on customer consumption experience and different from the traditional sense has been created.

 

 

从设计到施工结束的周期大概一个月的时间。在有限的面积里,需要满足员工休息区,洗头区,染吧,吧台,等待区,不少于12个的理发位,和足够的收纳等等。

The cycle from design to construction is about a month. In a limited area, you need to meet the staff rest area, shampoo area, dye bar, bar, waiting area, no less than 12 haircuts, and enough storage and so on.

两边的斜墙在不同角度上被镜面反射,形成新的切割线条。

The sloping walls on both sides are specularly reflected at different angles to form new cutting lines.

在镜面上,听取业主的建议,增加了一块台面。放置水杯以及一些闲置物品。

On the mirror, listen to the owner's suggestion, add a countertop to place the cup and some idle items.

空间为一个较为方正的形状,我们以剪的形式在空间模型中进行布局与体量的切割。

同时运用空间中使用率最高的镜面形成不同的角度,对空间视觉进行不规则的切割。

Space is a more square shape, we cut and arrange the volume in the space model in the form of scissors. At the same time, the mirror with the highest usage rate in space is used to form different angles, and the spatial vision is irregularly cut.


入口处的吧台内收,形成对外的开放区域,也让空间多了“路边咖啡吧”这样一种新的形式的存在。

The front desk at the entrance is closed inward, forming an open area to the outside, allowing the space to form a roadside cafe.

 

光源还原了梳子梳理头发时的形式,隐约的将整个空间捋顺。

The light source restores the way the comb combs the hair and smoothes the whole space faintly.


 

项目名称:发力无边理发店

设计团队:徐晨翔/陈敏睿

文案:徐晨翔

摄影版权:徐晨翔
项目设计 & 完成年份:2018年12月

项目地址:上海
建筑面积:98平方米

客户:发力无边


徐晨翔

上海

\ XCXLAB

\ 室内设计师

简介 Introduction

  • 128
  • 0
  • 0
  • 0

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1