OKHA设计:LA CROIX

设计:OKHA | 项目地点:开普敦 | 类别:居住空间 | 2021-08-02 6728 116

OKHA最新的室内建筑和设计项目是对位于桌山斜坡上的阁楼和屋顶公寓的精细改造,在开普敦市中心的城市天际线和郁郁葱葱的山景上,可以看到大西洋的全景。


The latest interior architecture and design project by OKHA is a sophisticated and refined reworking of a penthouse and rooftop apartment situated on the slopes of Table Mountain with panoramic views of the Atlantic Ocean over downtown Cape Town’s city skyline and verdant mountain vistas.


图片1.png

 

OKHA 创意总监 Adam Court 在他的客户的介绍下,重新设计了该空间的室内建筑,从其无痛的白色新建盒子状态变成了 3 间卧室、开放式起居室和起居层上的休闲休憩处,以及一个凉爽的微型度假式游泳池平台。


OKHA Creative Director Adam Court was briefed by his client to redesign the interior architecture of the space from its anodyne white new-build box status into a 3 bedroom, open living and lounging sybaritic retreat on the living level, and a chilled micro-resort type pool deck.


图片2.png

图片3.png

 

在进入起居层时,Adam 设计了一个半透明橡木染色胡桃木板条屏风,以营造一种大堂般的排除预期视野的感觉。 “我的目的是对内部空间和远处的景色进行有节制的、接地气的缓慢展示——一个专门设计的平衡点,”他评论道。当您进入时,您会看到这里的许多材料饰面:胡桃木染色的木屏风、胡桃木服务器上的 Verde Guatemala 大理石镶嵌、宽梁橡木地板和闷热的氛围是这个生活层的美学典范。


On entry to the living level, Adam designed a semi opaque oak stained walnut slatted screen to create a sense of lobby-like preclusion to the anticipated view. “My intention was to craft a measured and grounding slow reveal of the interior space and views beyond – a specifically designed poise point,” he comments. Many of the material finishes seen here as you enter: the walnut stained wooden screen, the Verde Guatemala marble inlay on the walnut server, the wide beam oak floor, and the sultry atmosphere are an exemplar of the aesthetic which follows on this living level.


图片4.png

 

生活区面向视野,由座位和餐厅组成,低矮的开放式壁炉部分分隔开来,壁炉覆盖着危地马拉佛德大理石,壁炉上方是高高的胡桃木板条屏风,与入口的配置相同。座椅由雕塑定制比例的休息沙发和杏仁小块的靠垫提供,以曲线的姿态拥抱面向角落的视野。

 

The living area faces the view and is comprised of a seating and dining are separated in part by a low open fireplace clad in Verde Guatemala marble above which is a ceiling high slatted Walnut screen, the same configuration as seen in the entrance. Seating is provided by a sculptural custom scaled REPOSE sofa and ottoman in almond boucle which hugs the view facing corner with curvaceous poise.


图片5.png

 

在它之上,一个硬边几何的对比,标准反射镜抛出引人注目和好奇的棱镜反射在off - shutter混凝土墙上。在沙发的对面,绿色天鹅绒的深层有机形状的glob椅子提供了一个美妙的对位的独立方向和奢华的色彩。“选择的调色板激发了一种包围的情绪和戏剧性,光影的诱惑,传达了一种温暖的欢迎,与壮观的外部风景的自然元素形成对比,但又相互补充。”


Above it, a contrast in hard edged geometry, the STANDARD REFLECT MIRROR throws out prismatic reflections of compelling and curious dimension on the off shutter concrete wall. Across from the sofa, the deep organic shaped GLOOB chair in mallard green velvet provides a wonderful counterpoint of solo orientation and lavish colour. “The palette was chosen to inspire an enveloping mood and drama, a seductive play of light and shadow, a convey a warm welcoming of intimacy that contrasted but complimented the natural elements of the spectacular exterior scenery,”


图片6.png

图片7.png


“我们的想法不是在这个空间中创造古典家具的平衡,而且由于房间的体积很大,将一组苍白的形式汇集在一起,然后用一个协调一致的单件来抵消这种安排看起来更有趣。 规模,但颜色更大胆,”亚当解释说,指的是 REPOSE 沙发和 GLOOB 椅子之间的关系。 座位区由两张圆形重叠的 BURBUJA 咖啡桌相连,咖啡桌配有黑色钢底座和仿古皮革大理石台面。


“The idea was not to create a classical balance of furniture in this space, and because the volume of the room is great, it looked more interesting to pool groups of pale forms and then off-set that arrangement with a single piece in a congruous scale but a more audacious colour,”Explains Adam, referring to the relationship between the REPOSE sofa and GLOOB chair. The seating areas are linked by a duo of 2 circular overlapping BURBUJA coffee tables with black steel bases and antique leathered marble tops.


图片8.png

 

主套房卧室左边的这个区域指定在一个光汞夏布墙纸和一个软垫插图床头板和悬臂床基地海绿色花呢,重申了游泳池的屋顶甲板上通过很长的长廊窗口可见的生活空间。带有深色染色框架的玻璃门通往一处面向景观的长阳台,阳台上摆放着线轴形的café桌子,上面有古董皮革大理石台面,类似于BERBUJA咖啡桌的翻版。


The main en-suite bedroom to the left of this area is appointed in a light mercury grass cloth wall paper and an upholstered inset headboard and cantilevered bed base in a sea green tweed that reiterates the sliver of swimming pool on the roof deck that is visible via a long clerestory window along the back of the living spaces. Glass doors with dark stained frames open onto a long balcony facing the view, arranged with bobbin shaped café tables with antique leathered marble tops, a similar rendition of the BERBUJA coffee tables.


图片9.png

图片10.png

 

屋顶甲板展示了一个完全由座位、休闲区和餐饮组成的世界,并邀请了一种非常社交的户外方式,就像超级游艇的甲板一样。 但隐私也是可能的,因为两个带有板条凉棚屋顶的 iroko 木凉亭可以通过谨慎的卷帘关闭以创建,即使在阳光照射或星空下也是如此。


The roof deck presents an entirely composed universe of seating, lounging, dining and invites a very social approach to alfresco, much like the deck of a super yacht. But privacy is possible too, as two iroko wood pavilions with slatted pergola roofs can be shuttered via discreet roller blinds to create, even under a sunlit or starry sky, moments of personal enclosure and relaxing seclusion.

 

图片11.png


项目信息:

品牌:OKHA

设计团队:Adam Court, Thomas Hinde, Amber Barnett

摄影师:Niel Vosloo


6376316768522697781229426.png

设计腕儿官方微信

010-88600030

 
OKHA相关案例
  • OKHA设计:LA CROIX


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1