LEAD新作:日本北海道私人空间YEZO

设计:LEAD | 项目地点:日本 | 类别:居住空间 | 2021-03-08 8647 103

图片1.png

©LEAD

 

YEZO是一个小型度假胜地,设计坐落在日本北海道的北部山脉中,它利用引人入胜的景观和实验性设计方法来创建被大自然包围的私人庇护所。

 

YEZO is a small retreat, designed to be nestled in the northern mountain range of Hokkaido, Japan, that takes advantage of the dramatic landscape and an experimental design approach to create a private sanctuary surrounded by nature.

 

它的精妙构造系统结合了最基本的空间方案,重新定义了真正奢华的现代意义:在由木材、石头、水和光线定义的环境中,一个安静的反思和私人享受的地方和时间,周围是不断变化的自然美。

 

Its lean tectonic system combined with only a most essential spatial programme redefines the modern meaning of true luxury: a place and time for quiet reflection and private enjoyment in a setting defined by wood, stone, water, and light, surrounded by ever-changing natural beauty.

 

图片2.png

©LEAD

 

YEZO由一个单独的生活空间组成,隐藏在山石上,可360度全方位欣赏周围环境。 从后面蜿蜒的人行道到达,参观者进入住宅区时,会被带到上方项目的暖色木屋顶结构中。

 

YEZO consists of a single living space, hidden on a mountain side rock with 360-degree view of its surroundings. Arriving from a winding walkway at the back, visitors are introduced to the project’s warm-coloured wooden roof structure above as they enter the living quarters.

 

图片3.png

©LEAD


图片4.png

©LEAD

 

壁炉前的休息和就寝区可直接通往带有温泉池的室外观景台。 中央混凝土壁炉支撑优雅的屋顶结构,并将浴室,卫生间和储藏室与主要区域分隔开。

 

A seating and sleeping area in front of the fireplace has direct access to the outside viewing deck with onsen pool. The central concrete fireplace supports the elegant roof structure and separates bathroom, toilet, and storage facilities from the main area.

 

它后面的楼梯爬到一楼的阳台,从黑色的石板覆盖的屋顶上俯瞰山坡。 磨砂和彩色玻璃的精美图案在其周围过滤了日光进入下面的居住区。

 

A staircase behind it climbs up to a first-floor balcony overlooking the hillside from above the black slate-covered roof. A delicate pattern of frosted and stained glass at its perimeter filters daylight entering the living quarters below.

 

图片5.png

©LEAD


YEZO’s elegant, fluid space follows a minimalist yet expressive performance-driven material, tectonic, and construction approach. The wooden roof shell structure consists of glue-laminated (GluLam) timber beams suspended from the central concrete chimney. GluLam reduces reliability on less-sustainable growth-dependent solid-sawn timber.

 

图片6.png

©LEAD

 

图片7.png

©LEAD

 

YEZO优雅而流畅的空间遵循了极简但富有表现力的性能驱动材料,构造和构造方法。 木质屋顶壳结构由悬挂在中央混凝土烟囱上的胶合层压(GluLam)木梁组成。 GluLam降低了对可持续性依赖增长的固体锯材的可靠性。

 

YEZO’s curved GluLam beams are carefully shaped to operate in pure tension throughout, resulting in weight- and material reductions of up to 90% compared to straight beams. Their shapes are algorithmically optimised for fabrication from one single mould to minimise ecological impact and reduce manufacturing cost and delivery time.


图片8.png

©LEAD

 

图片9.png

©LEAD


图片10.png

©LEAD

 

项目信息

项目地点:日本北海道

设计公司:Laboratory for Explorative Architecture & Design(LEAD)

设计团队:Kristof Crolla, Julien Klisz

 

Project info

Project location:Hokkaido, Japan

Design firm: Laboratory for Explorative Architecture & Design(LEAD)

Leading design Team:Kristof Crolla, Julien Klisz


微信图片_20200407160827.png

设计腕儿官方微信

010-88600030


 
LEAD相关案例
  • LEAD新作:日本北海道私人空...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1