白鹭设计:圣东尼创想空间

设计:白鹭设计 | 项目地点:上海 | 类别:办公空间 | 2020-09-14 6090 57

BYLU DESIGN created the concept for SANTONI Makers as a contemporary office and research center for leading professionals of the textiles industry. The space acts as an incubator for designers to research ideas, experiment, meet clients and work on bespoke projects.

圣东尼创想空间是由白鹭设计为纺织业领军人才们打造的一个研究中心和现代化的办公空间,也是设计师们各种奇思妙想的孵化器,他们在这里可以为那些定制类项目做初期试验,或与客户会面一起探讨各种想法被实现的可能性。

 

 

BYLU DESIGN created the concept for SANTONI Makers as a contemporary office and research center for leading professionals of the textiles industry. The space acts as an incubator for designers to research ideas, experiment, meet clients and work on bespoke projects.

圣东尼创想空间是由白鹭设计为纺织业领军人才们打造的一个研究中心和现代化的办公空间,也是设计师们各种奇思妙想的孵化器,他们在这里可以为那些定制类项目做初期试验,或与客户会面一起探讨各种想法被实现的可能性。


 

The architects provided a colorful, bright and clean design. However, it was important for all parties to preserve the original industrial design of the building like high ceilings and exposed piping. The final design is a contemporary minimal concept that focus on contrasts between colours and the existing concrete ceilings, walls and columns.

设计师递交了一份多彩活泼又明亮干净的设计方案,但保留现场原有的工业设计风格,譬如高挑的天花和裸露的管线,对项目各方来说都意义重大。最终敲定的设计方案体现了当代极简主义的关注点,着重凸显了多彩色块与原本混凝土表面的天花墙柱之间的强烈对比。


 

The layout is basically organized in three zones. On one side, the semi-private space with the most public functions like pantry, library and conference hall; at the center, the main body with office area, storage, materials library and informal meeting spaces; and at the end, to complete the program in a fully integrated way, the maker space lab and the machinery area.

整个空间的平面基本被划分为三个区域。一面是半开放的公共功能区,例如茶水间、阅读室和会议厅,中央则主要是办公区、储藏室、材质库和非正式的谈话空间;其余的区域则是创想实验室和机器工作区,至此,整个空间一气呵成,五脏俱全。


 

BYLU DESIGN capitalized the original structure of the space to provide avariety of intelligent and flexible work environments. The client asked for a versatile floor plan which enables to transform communal spaces into private and semi-private easily. The new design offers a variety of shared working areas that ranged from formal office space to informal spaces for ideation.

白鹭设计充分利用了这一空间的原有结构去创造多种多样的智能又灵活的工作环境。客户需要的是一个万能的平面布局,在这样的布局里可以轻而易举的将公共空间转换成私密性较高的或者半开放的空间。因此,设计师提供了各种各样的共享办公区域,从正式的办公室到适宜于头脑风暴等工作需要的半休闲空间。


0Y6A8874.jpg

 

A distinctive feature of this space is the custom perforated metal partition that separate the semi-private area of the pantry/lounge from the maker space area.

在这里,设计师采用了定制的金属网格板将半开放的公共功能区,如茶水间和休息区,与创作空间分隔开,显得利落又和谐。

 

0Y6A8889 STE.jpg

 

The space is designed in order to have pantry, office area, storage and materials library compactly organized in a single brick-red volume. This choice has freed up a larger area of space for creative development activities.

设计师意图在一个小小的砖红色空间内将茶水间、储藏室和材质库等功能区布置得井井有条,以便为研发活动腾挪出更多空间。

 


Project Name: Santoni Makers

Architecture Firm: BYLU DESIGN

Completion Year: 2019

Gross Built Area: 400 SQM

Project location: Shanghai, China

Lead Architects: LUIGI ARCADU┃STEFANO BAI 

Design Team: LUIGI ARCADU┃STEFANO BAI┃SARA CIRIBIFERA┃MICHELLE ZHANG┃CHENEY CAO

Clients: SANTONI

Photo Credits: Marcos Romano


微信图片_20200407160827.png

设计腕儿官方微信

010-88600030

 
白鹭设计相关案例
  • 白鹭设计:圣东尼创想空间


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1