GWP新作:上海建滔广场目林联合办公设计

设计:GWP Architects 香港源尚设计咨询集团 | 项目地点: | 类别:办公空间 | 2019-10-29 10548 79

入口方案1.jpg


在创业趋势普及的时代,更多的创业团队希望选择共享空间作为办公场所,不仅是为了以共享来降低创业成本,更重要的是共享所带来的多维度的连接关系。由GWP设计的上海建滔广场目林联合办公项目,正是以“多重连接”为设计概念,旨在通过巧妙的空间设计和动线连接人与人的关系,连接人与空间的关系,连接空间与空间的关系,以及连接空间与地域文化的关系。我们希望在这里办公的创业者团队在每一处节点能感受到设计的精巧与趣味,在这里连接和共享体验的并存成为其创业路上一段美好的记忆。

 

In the era with popular entrepreneurship trend, we understand that more and more entrepreneurial teams prefer shared space as their office space, not only to reduce the cost of entrepreneurship, but more importantly, to get the multiple connections brought by sharing. This project takes "multiple connections" as the design concept, aiming at connecting the relationship between people and space, space and space, and space and regional culture by ingenious spatial design and moving lines. We hope that the entrepreneurial teams who work here can feel the delicacy and fun of design share, connect and have a good memory here in the way of their entrepreneurship.


概念动图..jpg


▲概念生成图 / Design concept

 

该项目位于上海市长宁区建滔商业广场,处于临空经济园区的核心部分,毗邻世界最大的交通枢纽—上海虹桥交通枢纽,拥有优越的地理位置与完善的交通配套。


This project is located in Kingboard Square, Changning District, Shanghai, which is the core part of the airport business park. It is adjacent to the world's largest transportation hub, Shanghai Hongqiao Transportation Hub. It has superior geographical location and perfect transportation support.


亮点.jpg


▲总平面图/Masterplan


创造亮点,实现连接与共享


Create highlights, Connect and share


创业大道入口.jpg

▲入口设计概念 / Entrance Design concept

 

1a.jpg


▲主入口(创业之门)/ Main entrance (gate of entrepreneurship)

 

设计团队在整个项目的动线上规划布局了十几个有趣的空间节点。入口处空间是第一个设计亮点,称之为“创业之门”。设计采用不规则半拱形态,甄选咖啡色亚克力板材料,并以书页展开的轮廓线形成一道独特的序列。末端以黑色拉丝金属拱门再次强调了入口的仪式感与引导性,将到访者自然而然地与这个场所空间连接融合。同时也寓意着进入这里的创业者们将要展开全新的创业故事与人生篇章。

 

Throughout the project, we designed more than a dozen interesting punching spots and connected them with continuous walking lines.  The entrance is the first design highlight, which we call it the entrepreneurship door. A semi-arch coffee acrylic board is used to form a unique sequence in the form of the opening page. The black wire-drawn metal arch at the end emphasizes the ritual sense of the entrance. With strong ritual significance, this entrance connects people with place and space instantaneously. It also implies that entrepreneurs entering here will open a new chapter in their lives.


ZXB08732.jpg

ZXB08727.jpg


▲入口接待区 / Entrance reception area

 

进入前台接待区域,空间呈现出多元的开放性与丰富的层次感。室内以年轻时尚的色系定格空间设计的格调,以温馨的暖色系软装点缀其间。

 

In the reception, we designed a multi-level open space. On both sides, the space is fixed with  youthful, light and fashionable color system, decorated with warm colors soft outfit. 


ZXB09332.jpg


▲穿梭廊道 / Shuttle corridor

 

ZXB08969.jpg


▲文化方言墙 / Cultural dialect wall


窃窃私语中寻找童年记忆


Whispering and seeking childhood memories


童趣.jpg


▲传声筒设计概念 / Megaphone design concept

 

传声筒是很多人在孩提时候都出现过的一个小玩意儿。空间设计中通过融合童趣元素,让创业者在繁忙的工作之余同样可以适时放松,促进伙伴间的交流。

 

Voice tube is a small gadget that have ever been in many people’s childhood. Through the addition of childlike elements, friends would come when they give the word after work. At this time, the partners, busying and lacking of communication, will become intimate because of this small trick.


ZXB09715.jpg

ZXB09063.jpg


▲ 巷子里的童趣 / Childlike interest in the alley


愉悦办公 劳逸结合


Enjoy work, combine exertion and rest


单杠.jpg


▲单杠设计概念 / Horizontal bar design concept

 

设计团队希望将交错的“走廊”设计成一个更有意义与趣味的交互空间。造型墙的搭配组合在鲜艳色彩的渲染之下,原本匆忙的行走空间再也不是小小的配角。如果有时间,每一位过客都可以在这里驻足,参与到精心设计的小游戏之中。

 

Designers intentionally make the corridor as a meaningful space. With the use of modelling walls and the rendering of bright colors, corridors is no longer a small supporting role. If there is time, every passer-by can stop here and participate in designer's carefully designed games.


ZXB09522.jpg


▲ 健身单杠 / Fitness horizontal bar


ZXB09253.jpg


▲ 宣泄室 / Catharsis room


快乐办公 激发创新


Happy office, inspire innovation



▲多功能休闲区设计概念/Multi-functional leisure area design concept

 

多功能阶梯区域作为联合办公空间的重要部分,人们在这里进行交流与对话。设计团队使用木质阶梯和盒子元素,拉近人与空间的距离,使空间更具韵律性与亲近感。

 

As an important part of the co-working space, multi-functional ladder area is where people communicate and distribute. In order to make the area more accessible, designers use wooden ladders and box elements to make the space more rhythmic.



▲多功能阶梯休闲区/ Multi-functional ladder recreation area


ZXB08921.jpg


▲茶水间 / Pantry

 

ZXB09675.jpg


▲会议室 / Meeting room

 

该项目已于2018年竣工完成并投入使用,目前已荣获2019世界室内设计节INSIDE大奖办公类别提名奖、2019英国WIN室内新闻杂志奖联合办公空间类别提名奖以及2019英国FX国际室内设计大奖图形标志与路标类别提名奖。

 

The project has been completed and put into use in 2018. Recently, it has been nominated for the Office category of the 2019 WAF INSIDE Awards, the Co-working Spaces category of the 2019 WIN Awards and the Graphics & Wayfinding category of the 2019 FX Awards.


项目信息/Project information

项目名称:上海建滔广场目林联合办公

项目地点:中国·上海

项目类型:室内设计

设计面积:2686平方米

设计时间:2018.06

施工时间:2018.09

竣工时间:2018.12.31

业主单位:KB建滔地产、合景泰富地产控股有限公司

建筑事务所: GWP Architects 香港源尚设计咨询集团

主创设计师: 张国威   Ping Wang

设计团队: 张国威   Ping Wang  

 

Project location: Shanghai · China

Project type: Interior design

Design area: 2,686 SQM

Design time: 2018.06

Construction time:2018.09

Completion time:2018.12.31

Owner company: Kingboard Properties、KWG Property HoldingLimited

Architect:  GWP Architects

Chief designer: Guowei Zhang (John)  Ping Wang

Design Team: Guowei Zhang (John)   Ping Wang

 
GWP Architects 香港源尚设计咨询集团相关案例
  • GWP新作:上海建滔广场目林...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1