矩典设计:珀莱雅集团总部大楼

设计:矩典设计 | 项目地点:杭州 | 类别:办公空间 | 2019-01-31 8470 110


珀莱雅总部大楼项目位于杭州市互联网金融集聚区西溪谷,毗邻西溪湿地,遥看西湖十景,用地面积15451㎡,景观面积10000㎡,总建筑面积70023.6㎡。分地上14层、地下2层,拥有500个停车位,是一座集大型购物中心、超5A级甲级写字楼、室内外步行街、特色风情街、特色美妆博物馆、特色工业旅游等众多现代商业形态于一体的超大型、旗舰级综合体。杭州矩典设计被委托承接该项目所有室内及景观设计。

 

The project is located in Xixi Valley, Hangzhou Internet Finance Cluster, adjacent to Xixi Wetland. It has 10 views of the West Lake. Its land area is 15451, landscape area is 10,000, and total building area is 70023.6. It consists of 14 floors above ground and 2 floors below ground. It has 500 parking spaces. It is a super-large flagship complex which integrates many modern commercial forms, such as large shopping mall, super 5A grade A office building, indoor and outdoor pedestrian street, characteristic style street, characteristic cosmetic museum, characteristic industrial tourism and so on. Hangzhou JuDian Design was commissioned to undertake all interior and landscape design of the project.

 

▼大象无形,Invisible elephant

 大象无形 图片.jpg

 

通过设计讲述公司及品牌的“故事”,把实在的内部空间规划与虚幻的品牌意识链接起来,创造出具有鲜明企业特色和满足员工心理归属感的办公空间。

在考虑方案时,为迎合其现代的个性化办公氛围,特提炼出“自然灵动””蓬勃之势“为主题。就 其“水之灵动”, 用象征化的表现手法,以“水”和“深海”为创作灵感结合现代装饰材料和施工工艺,来构筑个性化国际化的时尚空间。

 

Through the design of "stories" about companies and brands,the real internal space planning is linked with  the illusorybrand awareness to create an office space with distinct enterprise characteristics and satisfy the  staff's psychological sense of belonging. 

When considering the scheme, in order to cater to its modern personalized office atmosphere, the theme of "natural agility" and "vigorous momentum" is specially extracted. In termsof its "water agility", it uses  symbolic expression techniques, takes "water" and "deep sea" as creative inspiration and combines   modern  decorative  materials  and  construction  technology  to  build  personalized  and  internationalized fashion space. 

 

 图片2放置.jpg

 

水是自然之源,以自然形态为出发点,合理安排空间布局,动线流畅自然。

只需一滴水,便在宁静的水面荡开层层的波纹,涟漪轻轻荡漾,祥和而沉静,稳步扩散,是智者心境的理想状态,设计的思想,同样借鉴了水的精神内涵,虽不张扬,但却步步为营,稳固不可摧。

 

Water is the source of nature. Starting from the natural form, we should rationally arrange the spatial layout and make the moving line smooth and natural.

Just a drop of water, it will ripple in the quiet water layer upon layer, ripples gently ripple, peaceful and calm, steady diffusion, is the ideal state of mind of wise people, design ideas, also draw on the spirit of water connotation, although not publicized, but steadily for business, unshakable.

 

▼创作灵感,水滴(汇聚、团结),

Design inspiration, water droplets (convergence、 unity),

 

▼大厅顶面图,光与空间的关系,Top view of hall ,The relationship between light and space


办公区:集约式、低能耗、多元化空间组合

Office Area: Intensive, Low Energy Consumption, Diversified Space Combination

 

方便对外联络:需接受大量来访者的空间临近主人口。

方便内部联系:有密切工作关系的办公空间布置在相近的位置。

避免相互干扰:对易产生噪声干扰的办公空间集中布置;注意“闹”与“静”的分区和间隔。

集中用途的内容居中:为整个办公空间服务的部分及设施在布置时,位于中心位置,便于办公人员的使用。 注意“内”与“外”有别,在办公空间中某些机要部门同一般办公空间隔离出来。

 

Convenient external liaison: The space for large numbers of visitors is close to the host population.

Convenient internal contact: The office space with close working relationship is arranged in a similar position.

Avoid mutual interference: centralize the layout of office space which is prone to noise interference; pay attention to the division and interval of "noisy" and "quiet".

Centralized use of content in the middle: for the entire office space services and facilities in the layout, located in the central location, easy to use office staff. Note that "inside" and "outside" are different. In the office space, some important departments are separated from the general office space.

 

▼8层平面图,8-Layer Plane

8层平面图.jpg

 

▼将曲线之美发挥到各个空间,Bring the beauty of curves into full play in every space

 曲线美照片.jpg

 

▼富有现代科技之美的多功能会议区,A multi-functional conference area rich in the beauty of modern science and technology.

 会议室照片.jpg

 

为置身其中的员工提供开放、先进、高舒适度的办公环境。在充满美学设计的数字体验空间中提升工作与生活品质。


To provide an open, advanced and comfortable office environment for employees. Improve the quality of work and life in the digital experience space full of aesthetic design.

 

▼开方式办公区,transparent and open working space

 

▼公共卫生间,Toilet

 卫生间照片.jpg


项目名称:珀莱雅集团总部大楼

设计公司:矩典设计

设计地点:杭州

 
矩典设计相关案例
  • 矩典设计:珀莱雅集团总部大...


智囊团 Brainpower

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower \

京ICP备15003767号-1