Tom Dixon:格林威治新水疗空间设计

设计:Tom Dixon事务所 | 项目地点:格林威治 | 类别:娱乐空间 | 2018-11-06 7444 95


Tom Dixon:格林威治新水疗空间设计-01


  格林威治半岛(Greenwich Peninsula),一个正在兴起新的社区,这是伦敦东南部占地150英亩的开发项目,它将英国首都的这一部分转变为一个充满活力的新型综合用途区。因此,这种开创性的场所制作应该在其产品中具有关键的开创性。位于上河滨2号的新水疗空间‘Renew'展示了Tom Dixon在住宅环境中的室内设计首次亮相。

New neighbourhoods are emerging at Greenwich Peninsula, the 150-acre development in south-east London, transforming this part of the British capital into a new vibrant mixed-use district. So, it seems fitting that this kind of pioneering placemaking should feature a key ‘first’ among its offerings. ‘Renew’, the new spa space located at No. 2 Upper Riverside, showcases Tom Dixon’s interior design debut within a residential context.

 

Tom Dixon:格林威治新水疗空间设计-02


  水疗中心坐落在Upper Riverside的五栋住宅楼的第二层屋顶上 - Dixon还拥有引人注目的阁楼式家居室内设计。它包括一个游泳池,蒸汽浴室,两个最先进的健身房和一个锻炼的露台,或坐下来放松,冥想和反思,同时欣赏伦敦天际线的远景。

The spa sits on the rooftop of the second of Upper Riverside’s five residential buildings – which also feature striking loft-like domestic interiors by Dixon. It includes a pool, steam room, two state-of-the-art gyms and a terrace for exercising, or sitting back to relax, meditate and reflect, while taking in the long views of the London skyline beyond.


Tom Dixon:格林威治新水疗空间设计-03

Tom Dixon:格林威治新水疗空间设计-04


  Dixon从原材料和工业材料中汲取灵感,他巧妙地将温暖的木材和色彩搭配在一起。焦点增添了趣味性,包括通过电镀化学过程创建的钝化金属接待台。坚固的材料体现了英国工艺和石材和金属存在的区域的历史,后者具有黑色钢门等特征。泳池区设有阶梯式天花板,可反射水的轮廓,营造出空间感。

Dixon drew inspiration from raw and industrial materials, which he masterfully juxtaposed with warm timber and colour accents. Focal points add playfulness and include a passivated metal reception desk created through the chemical process of electroplating. The robust materials hint to British craft and the history of the area with stone and metal present, the latter in features such as blackened steel doors. The pool area features a stepped ceiling that reflects the water’s outline and helps create a sense of space.


Tom Dixon:格林威治新水疗空间设计-05


  “随着人们对健康的日益重视,我想创造一个能够改变居民日常生活方式的空间,并激励他们实现目标并感受到最佳状态”,迪克森说。“更新楼层是一个轻松的空间,居民可以与志同道合的人会面,在附近建立一个健康社区。”

‘With a growing emphasis on wellness, I wanted to create a space that would enhance residents’ day to day lifestyle and motivate them to achieve their goals and feel their best’, says Dixon. ‘Renew Floor is a relaxed space where residents can meet likeminded people, creating a wellness community within the neighbourhood.’ 

 

Tom Dixon:格林威治新水疗空间设计-06


设计名称:格林威治新水疗空间设计

设计师:Tom Dixon

设计地点:英国格林威治



Edit by Designwire

 
Tom Dixon事务所相关案例
  • Tom Dixon:格林威治新水疗...


智囊团 Brainpower

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower \

京ICP备15003767号-1