曾琦凯&曾薇娟:世华帝宝大厦平层公寓设计

设计:ZNZA DESIGN | 项目地点:杭州 | 类别:居住空间 | 2018-06-28 16222 258

  位于杭州钱塘江边的平层住宅,屋主是在杭多年的台湾商人,设计根据屋主年龄、喜好、生活需求等各个方面进行深入了解及分析

  出于屋主对于此空间功能上能更注重与交汇友人、会议商谈、展示等方面,设计以黑白灰为基调与黄铜和木饰面进行搭配,以呈现屋主从业多年的商业精英的沉稳与硬朗简约的气质。

  我们将公共空间与起居空间清晰划分,让两个空间能互相不被干扰。设计将主卧等空间尽可能的放大,以达到最优化的舒适性。装饰品的点缀凸显屋主艺术品味、时尚品味的细节。

The house is located on the bank of Qiantang River in Hangzhou. The owner is a Taiwan businessman who has been working in Hangzhou for many years. The house design is analyzed based on various aspects such as the owner's age, preferences and living needs.

Considering the fact that the owner attaches great importance to meeting with friends, budiness meetings, and exhibitions in terms of space function, the design uses black, white and grey as the main colors, combined with brass and wood decorations in order to present the qualities of calmness, tough and simple temperament of the owner who as a business elite has been doing business for many years.

We clearly divide the public space and the living space so that the two spaces will not be disturbed by each other. The design maximizes the space of the master bedroom to make it as big as possible in order to maximize

achieve the comfort. The ornament embellishes the details of the owner's artistic taste and fashion taste.


图片1.png


  玄关处采用了半封闭的设计,鞋柜由上部吊柜与下部地柜组成,中间设计了部分开放空间以达到进门后的视觉感及空间感不会太过的封闭。衣柜处同样采用了半透设计,使视觉感更加深邃。

At the entrance, a semi-closed design is adopted. The shoe cabinet is composed of an upper hanging cabinet and a lower cabinet. The middle part of the open space is designed so that the visual sense after the entrance and the sense of space are not too close. The same translucent design is used in the closet to make the visual sense deeper.


图片2.png

图片3.png


  客厅由设计师精心在达到尺度与舒适感的基础上选择了美式现代家具。家具的选择上配合整体空间的统一性,选择了以白色与灰色为主,搭配以黑色为主的现代抽象的艺术品,提升整体空间的艺术气质,配合空间的大面积采光,也使空间的体验感更为大气。

The living room is designed by the designer to choose American modern furniture based on the standards and comfort. The choice of furniture is matched with the unity of the overall space, with white and grey as the main elements, and modern abstract artwork based on black color to enhance the artistic temperament of the overall space and cooperate with the large-scale lighting of the space, also making space Experience is more atmospheric.


图片4.png

图片5.png


  餐厅空间与客厅空间平行,具有较好的协调性,让整体空间感更开阔。餐厅墙面增加了部分镜面,为打破大面积白墙的呆板,并加深空间纵深感。灰色橡木与餐具的搭配进一步突出成功男士的优雅与艺术品味。

The restaurant space is parallel to the living room space and has a good coordination, making the overall sense of space more open. The restaurant has added some mirrors to the walls to break the dull white walls and deepen the sense of space. The combination of grey oak and tableware further highlights the elegance and artistic taste of successful men.


图片6.png


  厨房分为西餐酒吧与中餐厨房,西餐酒吧采用开放高台形式,主要针对屋主接待外来友人。中餐则采用封闭式。中西餐厨相通,可从中餐厨房直接进入西餐厨房。

The kitchen is divided into a western food bar and a Chinese food kitchen. The western food bar is in the form of an open high table, mainly for the owner to receive foreign friends. Chinese cuisine is closed. Chinese and Western food and kitchen can be connected directly from the Chinese kitchen to the Western kitchen.


图片7.png


  西餐酒吧材质上使用了白色灰色大理石与黑色木纹,局部的黄铜线条及玻璃球状吊灯,更加烘托了整体酒吧的氛围。上部与下部的柜体,为屋主提供了充足的储酒及放置酒具的空间。

The western bar material uses white-gray marble and black wood grain, partial brass lines and glass ball chandeliers, which further enhances the overall

Bar atmosphere. The upper and lower cabinets provide owners with ample room to store wine and place wine.


图片8.png

图片9.png


  主廊道使用了大面积的白色手刮漆配合黄铜线条,让走廊整体感觉更加的简约纯粹。转角视野处均装置艺术家定制油画,提升艺术氛围。

The main gallery uses a large area of white hand-painted and brass lines, making the corridor feel more simple and pure. Corner view is installed

Artists custom-made oil paintings to enhance the artistic atmosphere.


图片10.png


  此次设计中因拥有大面积的白色墙面,设计师特地选用了具有低反射的艺术肌理手刮漆。相对于常规的哑光乳胶漆白墙少了一份呆板,多了一份品质感。

In this design, because of the large area of the white wall, the designer specially selected a low- reflection, artistic texture hand paint. Relative to

The conventional matte latex paint is less dull and has a more sense of quality.

 

aaaa.jpg


  主廊道转至起居空间廊道部分,此处增加了白色大理理石并加宽了黄铜饰面,相对于主廊道的氛围更增加了一丝温馨感。廊道整体均设计有感应灯带,以便于屋主夜起活动,增加氛围的同时起到夜灯的作用。

The main gallery leads to the living space gallery where white marble is added and the brass finish is widened, relative to the atmosphere of the main gallery It adds a touch of warmth. The corridors are all designed with sensor lights so that the owners can start their nights and increase their atmosphere.


图片16.png


  本案中门与锁扣均为设计师为以配合整体设计所精心设计。

  门极简的造型,与走廊纯粹的感觉融合,拉伸至吊顶高度使整体更为大气。为不打破门的极简纯粹造型,设计师为其设计定制专用锁扣。

In this case, the door and the lock were both designed by the designer to fit the overall design. The minimalist design of the door merges with the pure feeling of the corridor. Stretching to the height of the ceiling makes the whole more atmospheric. In order to not break the minimalist and pure style of the door, the designer has designed a custom-made lock for it.


图片17.png


  多功能室,具备会议与娱乐一体。半透的玻璃衣柜为屋主来做客的友人提供存放衣物的空间。应空间会议的功能因此对于家具及颜色的搭配相对较为深沉,配合上局部圆形的茶几与吊灯以及现代艺术家量身定制抽象油画为其融合进娱乐的氛围,凸显屋主品味。

Multifunctional room with one meeting and entertainment. The translucent glass wardrobe provides space for the owner to come in for a friend. The function of the conference should be a combination of furniture and color. Therefore, the combination of a partially circular coffee table

and chandeliers and modern artists' tailor-made abstract oil paintings blends into the entertainment atmosphere to highlight the owner's taste.


图片18.png

XZCz.png


  主卧为室屋主最常使用的空间,因此在整体设计布局中尽可能放大了主卧空间,小型起居室与就寝空间  平行融合,为屋主提供更自由舒适的空间和更多的活动的可能性,配合主卧的采光最大化,让整个主卧光亮、空间开阔舒适。

The master bedroom is the space most often used by the room owner, so the master bedroom space, the small living room and the sleeping space are enlarged as much as possible in the overall design layout.

Convergence in parallel provides homeowners with more freedom and comfort, and more possibilities for activities. Together with the master's daylight maximization, the entire master bedroom is

Bright, spacious and comfortable.


图片19.png

图片20.png


  相对于公共空间,主卧家具选用了较淡的灰色与白色搭配暖色的地板增加了了温馨感,让屋主在主卧空间内能够更加的放松 。

Compared to the public space, the master bedroom furniture uses a light gray and white floor with warm colors to add warmth to the homeowner.

The main room can be more relaxed.


图片21.png

 图片22.png

图片23.png


  主卧厕所,为屋主特别设计阶梯式浴缸让屋主能更为便利的进入浴缸,并在左右侧均设计有可坐平台。黄铜定制镜面与洗漱台面为大面积的黑白空间增加时尚感。

Master bedroom toilets, specially designed ladder baths for homeowners to allow the owner to more convenient access to the bathtub, and designed seating platform on both sides. Brass custom mirrors and wash countertops add a stylish feel to large black and white spaces.


图片26.png


  客房同样选用了暖色的木地板及暖色的大理石,以增加空间温馨感。厕所与就寝空间的分隔墙上设计有大面电镀玻璃,不透明时保证隐私性,通透时能让空间更显宽敞。

The rooms also use warm wooden floors and warm marble to add space and warmth. On the partition wall between the toilet and the sleeping space, a large-surface plated glass is designed to ensure privacy when opaque, and to make the space more spacious when transparent.


 

项目名称:世华帝宝大厦平层公寓

坐落地点:杭州

建筑面积:400平米设计单位:ZNZA DESIGN 主创设计师:曾琦凯 曾薇娟

设计团队:曾琦凯 曾薇娟 YEJUN LYDIA

Projet:SHIHUA building 

location:HANGZHOU area:400sqm

Design company:ZNZA DESIGN 

Designer:Richart tsang Virginia tsang



Edit by Designwire


 




 
ZNZA DESIGN相关案例
  • 曾琦凯&曾薇娟:世华帝宝大...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1