王立强:北京九号重庆火锅餐厅设计

设计:SSD·上尚空间 | 项目地点:北京 | 类别:餐饮空间 | 2018-01-03 10550 118

    自古以来,衣食住行为生活之本,以食为天则是生命之源。可见饮食对每一个人是多么的重要,雅致而舒适的餐饮空间加上传统美食的诱惑才是每个吃货的天堂。坐落在京城海淀区学清路的九号重庆火锅绝对是一处与众不同的好去处。


图片1.jpg


An ancient Chinese proverb goes to underpinning the simple and basis needs of human beings: food, clothing, and sheltering are the most prerequisites in peoples’ life. Blessed as we are to live in the abundances of resources of nowadays that we sometimes overlook the treasure of food and its importance to the origin of life. People’s desire to food have gradually emerged and fermented to a combined sentiment of the taste-bud pleasant and visual fiesta, which indicates a higher expectation of customers to dining in a refined and comfortable surrounding deliberately designed to conform to the specialty and feature of the served cuisine. For the food lovers coveting Hotpot, a famous cuisine originated from Chongqing province, one does not want to miss out visiting the No 9 Chongqing Hotpot Restaurant, featuring in its succulent dishes and characteristic atmosphere to having seem virtually taken one to Chongqing to dinning in the sheer local authentic, whilst one literately sitting in Beijing, the address of No 9 Hotpot, Xueqing Road, Haidian District. 


6.jpg

9.jpg


    餐厅入口处,一席长约8米的长案、一对略带时间痕迹的马凳,与案台上的花艺陈设相互映衬,格外吸引着每一位过客的眼球。

At the entrance of the restaurant, a long narrow table of about 8 meters in length, and a pair of slightly streaked saddle stools with imprints of the old times are exquisitely set out to blend with the floral arrangements on the reception arena, attracting the attention of every passing guest.


8.jpg

7.jpg


    为了避免高空间、大开间给客人带来的尴尬与不适,设计师用竹编的方形体块作为空间分区的隔断,极具建筑语言的红砖镂空墙体,使整个空间功能布局合理,虚实有度。


4.jpg


To better offset the perception of distance and cold spaciousness felt by the height and openness of the initial space, partition and hollow wall are especially designed to give expression to the ‘void ad solid’ graphic concept of the entire dinning space. The partition is made of many rows of bamboo woven cuboids to décor the side walls, whereas red brick hollow walls are built to explicitly divide up the most   occupied space into three VIP rooms.


1.jpg

   

    从入口到大厅,再由大厅到包房,区域划分合理完美:硬质实木板材、兰色硅藻泥涂料、镂空红砖墙体以及不加装饰略带有重金属味道的顶部空间,由专业厂家订制的仿真树,通过设计师的创作设计使得整个空间显得那么雅致清新有格调,为每一位来此品尝美味的食客不仅有美味对味蕾的冲击,更能有空间环境带给大家的惬意和回味。


3.jpg

 

From entrance to the open dinning space to the VIP rooms, the restaurant is rationally designed to achieve the utmost interior layout. It applies solid wood panels, blue diatom ooze paints, red brick hollow walls, heavy metal headspace, and customized green plants to echo with the classics and authenticity of the dinning atmosphere in Chongqing, the time of the origin of the hotpot cuisine, and have people enjoying it in the restaurant metaphorically wander along the old time while savoring the nostalgia and delicacy of the dishes. 


项目:北京九号重庆火锅餐厅

设计:SSD·上尚空间

软装设计:SSD·上尚空间

设计师:王立强

摄影师:史云峰

项目所在地:  北京市 海淀区

竣工时间:  2017年5月1日

项目面积:  627 平方米

项目造价:  320 万元



Edited by Designwire



 
SSD·上尚空间相关案例
  • 王立强:北京九号重庆火锅餐...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1