何永明:东莞碧桂园映月台/Chinese Ink Cloud Pavilion

设计:广州道胜设计有限公司 | 项目地点:东莞 | 类别:商业空间 | 2017-10-11 6210 121

       水墨泼画,姿态如行云流水,舒展自然,描出东方极韵。毗邻万亩生态湿地胜景,拥揽潇湴湖风光,得天独厚的自然生态环境使得碧桂园映月台充溢着清新气息,又带有秀丽之美。走出房门,便可观景赏花,在城市中演奏怡然自得的乐曲。

Ink painting, the gesture is like the flowing water, stretching the nature, tracing the eastern alliteration. Adjacent to ten thousand mu of ecological wetland scene, with LAN Xiao Ban lake scenery, unique natural ecological environment makes the country garden reflected the platform filled with pure and fresh breath, with beautiful beauty. Walk out of the door, and enjoy a good view of the flowers, and have  pleasant time in the city.


何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-01


        于接触中试探,于试探中对话,售楼部为客户与楼盘建立初步联系。售楼部是一种人文关怀,也是一种美的感受。持有这样的思考,设计师将水墨画元素与现代元素提炼融合,试图筑就富有古典美与艺术内涵的售楼空间,营造诗意婉转的东方语汇。

To explore in contact, to probe into the dialogue, sales department to establish initial contact for customers and buildings. The sales department is a kind of humanistic care and a feeling of beauty. With this kind of thinking, the designer combines the ink painting elements with the modern elements, and tries to build the space for the sale of the classical beauty and the artistic connotation, creating a poetic and euphemistic Oriental vocabulary.


何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-02

何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-03


        黑白灰为水墨画之韵,以极简的笔墨表现意境之美。设计师采用水墨画中的黑白灰作为空间的流动色彩,描出一幅气韵生动的山水画卷,营造东方风雅的意境,静美之至。

The black and white ash is the ink painting charm, with a very simple ink to express the beauty of artistic conception. designer uses the black and white ash in ink painting to be the flow color of space, paints a landscape picture scroll vividly, builds the artistic conception of Oriental elegance, quiet beauty to.


何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-04


        量体空间主要分为两层,一层主要是接待台、沙盘区以及洽谈区,负一层则包括休闲区和健身房等。踏入一层室内,沙盘展示区便映入眼帘,简洁硬朗的线条配合现代风格的吊灯,整个空间更显开阔通透。洽谈区则化繁为简,摒弃复杂的样式,强调风化典雅的纯色与对比色,诠释古朴大方的味道,营造自然舒适的交谈空间。吧台作为售楼部的功能区,置身于洽谈区对面,以中式元素作为装饰,流露出古色古香的中式文化韵味。

The volume space is mainly divided into two layers, one of which is mainly reception desk, sand table area and negotiation area, and the negative one includes leisure area and gym. Step into a layer of indoor, sand dish exhibition area is reflected in the eye, concise hale and simple line fits the droplight of contemporary style, whole space is more open and transparent. In the negotiation area, simplify the complex, abandon the complicated style, emphasize the pure color and contrast of the weathering elegance, explain the taste of the old and easy, and create a natural and comfortable talking space. The bar serves as the functional area of the sales department, and is opposite to the negotiation area, which is decorated with Chinese elements, showing the charm of ancient Chinese culture.


何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-05何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-06

何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-07


         楼梯是连接一层与负一层的通道,在楼梯的设置上,设计师巧化“柱”为“树”,将原有的方形柱子打造成充满自然气息的“大树”。竹林水墨画作为墙壁的主题,营造了古色古香的气氛,整个空间充满着古雅大方的味道。


何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-08


        置身于售楼部,客户品读着楼盘的生活方式,感受着楼盘的居住文化。设计师将生活氛围植入负一层,传达楼盘独有的精神气质与美感。“林尽水源,便得一山,山有小口,仿佛若有光。便舍船,从口入。初极狭,才通人。复行数十步,豁然开朗”。在《桃花源记》中寻到设计灵感,设计师将其变成独特的空间设计理念。利用玻璃隔板分割空间,打造“初极狭”的空间感受,再走数十步,进入宽阔明朗的休闲区,产生“豁然开朗”的感受,增加空间的趣味性。以水墨色作为设计的色彩走向,辅之以明亮的色调,整个空间透着古朴而自然的方向,又不会过于乏味。本案空间以古玩、瓷器、盆景、挂画等软装饰品作为陈设,塑造出传统与现代融合的人文意境。

In the sales department, the client reads the lifestyle of the building and feels the residential culture. The designer puts the living atmosphere into negative, conveying the unique spirit and beauty of the building. "When the forest is full of water, it must be a mountain and a small mouth, as if there were light. The boat comes in from the mouth. The first narrowest, the only general. After dozens of steps, suddenly and suddenly. In the peach blossom source, the design inspiration, the designer turns it into a unique space design concept. Early use of glass partition division space, create "a" narrow sense of space, and then walk several step, into a wide bright recreational area, produce the "enlightened" feeling, make the space more interesting. The color that uses water black color as the design direction, complementary with bright hues, whole space is permeable with primitive and natural direction, not too boring. The space in this case is used as the furnishings of antique, porcelain, potted landscape, hanging pictures, etc., which has shaped the humanistic artistic conception of traditional and modern integration.


何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-09

何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-10

 

平面布局图 floor plan


何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-11

何永明:东莞碧桂园映月台/Country Garden- Chinese Ink Cloud Pavilion-12


项目名称:东莞碧桂园映月台

项目地址:广东,东莞

项目面积:1080㎡

设计公司:广州道胜设计有限公司

主持设计师:何永明

参与设计师:道胜设计团队

客户名称:东莞市石排碧桂园房地产开发有限公司

主要材料:染色木,夹丝玻璃,蒙古黑大理石,仿古砖,工艺墙纸,

摄影师:  彭宇宪

设计时间: 2017.4.15

竣工时间: 2017.8.3



Edit by Designwire

 
广州道胜设计有限公司相关案例
  • 何永明:东莞碧桂园映月台/C...

  • 【首发】保利阳江北洛湾别墅...

  • 【首发】何永明:维港接待中...


智囊团 Brainpower

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower \

京ICP备15003767号-1