Paulo Jacobsen:Oscar Segall圣保罗的私人住宅设计

设计:Jacobsen Arquitetura | 项目地点:巴西 | 类别:居住空间 | 2017-06-23 9720 98

Oscar Segall's House, Sao Paulo


We chose the most elevated part of the property to create a large plant on which we would have a greater visual amplitude and lower interference from neighboring constructions. This way we could freely expose the architecture, the garden and the swimming pool.


015.jpg

▲区域鸟瞰图/site bird-eye's view


024.jpg

▲泳池鸟瞰图/pool bird-eye's view


        设计师选取住宅最高的一部分来打造一个建筑体,在这个建筑体之上营造出更大的视觉范围和更低的与邻家建筑的干涉,设计师采用这样的方式来让建筑、花园和游泳池可以自然而然的暴露在外。


261.jpg

▲位于倾斜地块的建筑/architecture on the sloped terrain


093.jpg

▲建筑屋檐/the eave


On the lower level, due to the sloped terrain, we inserted a large kids room, service area with direct access to the inferior garden in the terrain setback and all the technical infrastructure of the house.

        在住宅的较低层,由于是倾斜的地面,因此设计师安置了一个大的儿童房、可以直接进入受挫地带上的下位公园的服务区域和住宅所有的基础设施。


263.jpg

313.jpg

▲柱廊和泳池区域/terrace and pool


The social and private areas were divided into two parallel cores with the same width each but are disposed and unaligned. The connection between these areas is made through a circulation area on top of a water mirror, which also functions as the entry hall.

        设计区和私人区被划分成两个平行的核心区域,拥有同样的宽度,而每一个空间保持着单独的布局和非线性的排列。这些区域之间的联系通过一个位于一面水形成的镜面上方的循环区域实现,同时这个循环区域还作为入口大厅。


226.jpg

▲花园/garden


228.jpg

▲套房窗台/suites windowsill


The core located close to the access, consists of an integrated living room with dinner room, kitchen, television room and SPA. These spaces open up towards a continuous terrace, which provides the best view and is protected from the afternoon sun. The pool and solarium are also directly connected to the terrace and also act as a visual obstacle between the house and the street.

        靠近通道的核心区包括一个带餐厅的一体化客厅、厨房、电视房和SPA房,这些空间朝向一个连续的露台开放,提供最佳视角,并可以免受午后太阳光的照射。 游泳池和日光室也直接连接露台,在房子和街道之间形成一个视觉上的屏障。


281.jpg

277.jpg

▲主入口处的花园和“水镜”/garden and water mirror in the entrance


286.jpg

▲入口廊道/entrance hallway


The second core is located on the backside of the allotment and is occupied by the family and visitors suites. These accomodations face the rising sun and have a generous covered terrace, which also acts as an eave to the openings.

        第二个核心区域位于地块的背面,这里的空间主要是家庭房和客人套房,卧室可以看见冉冉升起的阳光,并配备一个宽敞的露台,同时作为这个开场空间的屋檐。


285.jpg

▲40厘米间距的贴合木板倒映在“水镜”中/ 40cm gapped laminated wooden porticos reflected in the water mirror


076.jpg

▲入口廊道/entrance hallway


The laminated wooden structure that we developed for this project was actually an evolution of the structural concept applied on the JN House, which presents a succession of laminated wooden porticos separated by a space of 40cm between each other. This time we also used a succession of laminated wooden pieces but eliminated the one piece that touches the floor, supporting the horizontal part on a indented metallic part. We therefore created terraces, which are protected and open toward the main views.

        设计师为这个住宅项目实施的层压木结构实际上是在JN House上所应用的结构的一种概念的演变,木板彼此之间宽度为40厘米间隔的贴合木质廊柱形成了一个连续的排列,呈现出一种绵延不断的感觉。这一次,设计师依然使用了一系列层压木制品,却取消了与地面接触的一部分,通过一个锯齿状的金属部件将水平部分支撑起来,因此,设计师打造了一个朝向主要视角并且受到保护的露台。


044.jpg

129.jpg

▲大厅/hall


149.jpg

▲40厘米间距的贴合木板/ 40cm gapped laminated wooden porticos


118.jpg

▲客厅和餐厅/living room and dining room


162.jpg

▲主卧/master room


159.jpg

▲卫生间/bathroom


On the opposite side, where the circulation takes place, the structural system in form of porticos makes the construction closing.


101.jpg

▲露台/terrace


2017_os_house_ground_floor.png

▲地面层平面图/ground floor plan


2017_os_house_lower_floor.png

▲较低层平面图/lower floor plan


2017_os_house_section.png

▲剖视图/section


设计公司:Jacobsen Arquitetura

设计团队:paulo jacobsen, bernardo jacobsen, edgar murata, marcelo vessoni, francisco rugeroni, luiz martinelli, tatiana kamogawa, thauan miquelin, maya nobrega, mariana ferretti

项目总占地面积:3670平方米

建筑面积:1200平面方米

项目完工:2016年

景观设计:Isabel Duprat

灯光设计:Lightworks

水电:Zamaro

木结构设计:Ita Construtora

金属结构设计:Ycon

施工和建设:MFC Engenharia

摄影:Fernando Guerra FG+SG



Edit by Designwire

 
Jacobsen Arquitetura相关案例
  • Paulo Jacobsen:Oscar Sega...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1