RÄS studio:巴塞罗那La Diana公寓设计

设计:RÄS studio | 项目地点:西班牙 | 类别:居住空间 | 2017-06-19 9257 84

La Diana, Barcelona


La Diana is the exercise of linking visually, volumetrically and functionally two independent and alienated entities: a commercial space on the ground floor and an apartment on the first floor. The architectural strategy was based on drilling the existing slab to create a large enough opening that would activate the relationship in section between the two floors, and in which the stairs are placed.


laDiana18_fachada.jpg

▲建筑外立面/facade


        La Diana在视觉上、体型上和功能上连接两个独立的和相互偏离的实体的运用:地面层拥有一个商业空间,而一层是一个公寓。 建筑的设计策略基于在现有的石板上进行钻孔,打造一个足够大的开口,让位于两个楼层之间的部分可以灵活连接,并在他们中间的地方放置楼梯。


laDiana21_fachada.jpg

▲建筑外立面/facade


This stairway is fragmented into two parts to offer a more human scale on the ground floor thanks to a 2,20 m high metal platform that acts as an intermediate landing and simultaneously segments the living area and the kitchen. 

        楼梯被分为两部分,以便在一层提供更好的人体尺度,这是由于一个220米高的金属平台可以作为中间过度的降落平台,并且作为分割生活区和厨房的作用。


laDiana17_patio.jpg

laDiana15_patio.jpg

laDiana10_patio.jpg

▲院子/patio


The intimacy issue given by the “groundfloorness” was approached by generating a semi-exterior patio that would act as a filter between the street and the interior. 

        “地面层”的亲密感通过可以在街区和室内之间形成一个过滤区间的半室外露台实现。


laDiana2_salon.jpg

laDiana4_salón.jpg

▲客厅/salon


laDiana1_cocina.jpg

▲厨房/cocina


laDiana3_escalera.jpg

laDiana7_escalera.jpg

laDiana9_escala.jpg

▲楼梯间/escalera


On the first floor, the night areas are organized around the void of the double space. The partitions are solved with equipped walls that include storage, room doors and upper glass panels that allow natural light from the façades into the inners of the house. 

        一楼夜间活动区域围绕着一个双重空间的空隙而展开。 隔墙用一系列的功能墙体组成,包括储物间、室内门和可以将外部的自然光线照射到室内的上层玻璃面板。


laDiana5_comedor.jpg

laDiana6_comedor.jpg

▲餐厅/comedor


laDiana11_distribuidor.jpg

laDiana12-13_escalera&distribuidor.jpg

▲二层楼梯间/escalera and distribuidor


The materiality is responding to the will to recover and/or emphasize the original condition of traditional architecture. A piece of natural terra cotta is placed as the pavement and the walls are stripped to expose the original brickwork with all its imperfections and textures. On the first floor, a concrete strip draws the perimeter of the outer walls and solves the intersection with the ceiling. Again, this strip divides the wall into two heights, adding domesticity to the space, making architecture react to the human scale.

        建筑材料很好地响应这个遗留下来的传统建筑,试图修复或者强调它的最初状态。 一块自然的赤土色陶土铺设路面,剥离的墙面则暴露有缺陷和纹理的原始砖砌墙体。一楼的混凝土条板画放置在外墙的周边,并与天花板交叉口。另外,混凝土条板将墙壁在两个不同的高度进行分割,增加了室内的空间,让建筑本身和人类尺度产生相互作用。


laDiana14_habitacion.jpg

▲卧室/habitacion


laDiana16_baño.jpg

▲浴室/baño


planta0-001.jpg

▲地面层平面图/ground floor plan


planta1-001.jpg

▲一层平面图/first floor plan


seccion-001.jpg

▲剖面图/seccion


perspectiva-001.jpg

▲透视图/perspectiva


项目名:la Diana

设计师:Clàudia Raurell, Joan Astallé, Marc Peiró

项目名:Barri de Gracia, Barcelona

项目完工:2017

项目面积:136 m2

摄影师:Adrià Goula 



Edit by Designwire

 
RÄS studio相关案例
  • RÄS studio:巴塞罗那La Dia...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1