Arshia Architects:洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计

设计:Arshia Architects | 项目地点:美国 | 类别:居住空间 | 2017-06-11 9875 68

MU77House, Los Angeles


The house on the cusp of a fold in the Hollywood Hills identifies the differential complexity of the steep hillside as its functional and formal generator. The stark, rigid appearance enters a dialogue with the landscape, defining itself as a real object through the process of alienating its context. This alienation is at the same time natural in the way a rock formation identifies itself through the process of unearthing. 


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-01

▲建筑鸟瞰图/bird's eye view


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-02

▲建筑外观/architectural appearance


        此住宅坐落于好莱坞山脊的尖端,建筑形体和功能一如这里陡峭复杂的山形地貌。质朴刚硬的外观与周围景观格格不入,突出了建筑本身的存在感。建筑与自然的疏离感如同岩石从地壳中挖掘出来。


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-03

洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-04

▲建筑外观/architectural appearance


A matrix of complex parameters was identified early in the process of design as the programmatic needs, budgetary requirements, code regulations, environmental constraints and formal aspirations gradually came to being.  These parameters superimposed forces on the raw massing of the project that developed the final form through an evolutionary iterative process.

        设计伊始,一系列复杂的参数要求如方案需求、预算指标、规章制度、环境限制等影响了设计过程,在经过层层演算后方案逐步形成。这些参数相互叠加影响着建筑体量的形成,最终形体的确立是一个进化迭代的设计演变过程。


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-05

▲住宅主入口/main entrance to the house


Programmatically, the 5,000 SF building is split into two main levels, horizontally organized along a shifted east-west axis. The restrictions imposed by the planning and building regulations provided strenuous challenges to the site planning of the project as it pushed the building downhill, over the ridge. This coupled with height and view shed restrictions, provided for a narrow and steeped profile for the building, particularly on the entry façade. This, however, became a desirable aspect of the project, as the building muted itself towards the intrusion of spectators on Mulholland Drive. The project traded the lazy concept of material agglomeration in favor of simplicity, yet spatial significance to balance its budgetary goals.


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-06

洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-07

▲客厅/living room


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-08

▲厨房/kitchen


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-09

▲家庭活动室/family room


        从项目上来说,这个5000SF的建筑分为两层,沿着东西轴线横向排布。规划法规和建筑法规的限制给建筑的规划带来了巨大的挑战,设计师将住宅建立在越过山脊下坡的一面。虽然限制了建筑的高度和视野,人们只能看到狭窄陡峭的山,尤其是在入口立面。但住宅如闯入穆赫兰大道的旁观者静静的坐落在这里,也变成了建筑迷人的一方面。在用材方面,为了平衡预算开支,建筑师以极简的材料取代了复杂的用料也使空间备俱深意。


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-10

▲前厅/foyer


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-11

▲二层过道/the second floor corridor


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-12

▲一层主卧/master room on the first floor


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-13

▲二层卧室/one bedrooms on the second floor


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-14

▲平面布局图/floor plans


洛杉矶好莱坞山Mu77住宅设计-15

▲建筑分析图/architectural analysis



项目名:MU77 Residence

设计公司:ARSHIA Architects

项目地:Los Angeles, California, USA

项目面积:5,000 sq ft

项目完工:2016

摄影师:Paul Vu



Edit by Designwire

 
Arshia Architects相关案例
  • Arshia Architects:洛杉矶...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1