Surachai& Juthathip:曼谷P24双栋住宅设计

设计:OFFICE AT Co., Ltd. | 项目地点:泰国 | 类别:居住空间 | 2017-06-09 9233 71

P24 House, Bangkok


The P24 house is located on Phahonyothin road  close to center of Bangkok. The owner  would like to build  2 houses for himself and his brother  on a narrow and long shape site.


P24house-01.jpg

P24house-06-Pano.jpg

▲建筑外立面/facade


        P24住宅位于泰国曼谷的Phahonyothin路,靠近市中心。住宅的主人希望能在一个相对狭窄而且地形呈长条的地形上为自己和他的兄弟各建造一栋房子。


P24house-20a-Pano.jpg

P24house-26-Pano.jpg

▲庭院/courtyard


P24house-33-Pano.jpg

▲一层楼梯入口/entrace to the first floor


In order to have big green space as much as possible, the shape of these 2 houses  is arrange in to narrow shape along with the long axis of the site and  connected open space in front of those 2 houses to create the big green space. 


P24house-42-Pano.jpg

P24house-45-Pano.jpg

P24house-49-Pano.jpg

▲客厅/living room


        为了尽可能地让两个房子拥有尽可能多的绿植空间,房子沿着地点的长轴用长条形的形状进行设计,并且连着两栋房子前面的开放空间以来打造大的绿植空间。


P24house-36b-Pano.jpg

P24house-34b-Pano.jpg

▲厨房/kitchen


Ground floor of both houses is lift up for better  ventilation and flood protection  similar to tradition Thai House.

        两栋房子的地面层向上抬高以来优化通风条件和提高类似于传统泰式住宅的楼层保护。


P24house-53-Pano.jpg

P24house-60-Pano.jpg

▲书房和娱乐空间/library and entertainment area


P24house-59c-HDR.jpg

P24house-62d.jpg

▲放映室和通道/film room and passageway


The roof of the main house is double-roof to cover the house from tropical heat. The lower roof is reinforced concrete slab, and the upper roof is metal sheet roof.

        主楼的屋顶采用双层屋顶设计,以来减少热带气候的影响。较低层采用钢筋混凝土层板,而较高层采用了金属薄片覆盖屋顶。


P24house-64b.jpg

P24house-66-Pano.jpg

P24house-67-HDR.jpg

▲主卧/master bedroom


P24house-69-Pano.jpg

P24house-72-Pano.jpg

▲更衣室和卫生间/wardrobe and bathroom


P24house-73-Pano.jpg

▲过道/corridor


Both house have different space depend on their owner life style such as The older brother house is designed to have open space  between 2nd and 3rd floor, The younger brother house have terrace on the 3rd floor.

        两栋房子根据主人自己的生活方式又着不同的空间布局,如年长哥哥的房子在二层和三层之间是一个开放的空间,而年轻弟弟的房子在三楼安排着一个露台。


P24house-89-Pano.jpg

▲连接二层和三层的楼梯间/staricases connecting the second floor and third floor


P24house-75-Pano.jpg

P24house-79-HDR.jpg

▲二层客厅/living room of lower floor


P24house-85-Pano.jpg

P24house-92-HDR.jpg

▲起居室/bedroom


P24house-86b.jpg

▲楼梯间/staircases


P24house-93-Pano.jpg

▲露台/terrace


图解/diagrams




平面布局图和立面图/floor plans and elevations


plan1fl.jpg

▲一层平面图/first floor plan


plan2fl.jpg

▲二层平面图/second floor plan


plan3fl.jpg

▲三层平面图/third floor plan


elevation1.jpg

▲东西南立面图/south,east and west elevations


elevation1+section.jpg

▲北立面图和剖视图/north elevation and sections


section.jpg

▲剖视图/sections



项目名:P24 House

项目地:Soi Phahonyothin 24, Bangkok, Thailand

项目完工:2014

业主:Mr. Totsawin Jangprasert

设计公司:OFFICE AT Co., Ltd.

设计师:Mr. Surachai Akekapobyotin、Ms. Juthathip Techachumreon

景观设计公司:OFFICE AT Co., Ltd.

结构工程师:Mr. Sarawut Yuanteng

系统工程师:Mr. Petch Panyangam

耗资:16 Million Baht

楼层:3

项目面积:807 sq. m.

占地面积:House A 355 sq. m., House B 349 sq.m. ,

材料:Painted plastered brick wall, Artificial Wood, Tint Glass, Metal sheet roof

摄影师: Ms. Ketsiree Wongwan



Edit by Designwire

 
OFFICE AT Co., Ltd.相关案例
  • Surachai& Juthathip:曼谷P...

  • Surachai&Juthathip:曼谷佛...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1