Terry&Terry:奥克兰Eastbay山顶住宅设计

设计:Terry&Terry Architecture | 项目地点:美国 | 类别:居住空间 | 2017-05-29 7259 67

Skyline House in Oakland, California


34346-main_1891-4_34346_sc_v2com.jpg


This project is a rebuild of an existing post 1991 Fire-storm house. Situated high on top of the Eastbay mountain range overlooking the city of Oakland, the site has unobstructed view’s toward the southwest Bay and Golden Gate. It was designed for a young family, who desired an open plan home that embraced the views of the bay and a connection to the existing garden.

        这个项目是对1991年现存经过大火风暴后住宅的再建,位于Eastbay山的顶部,俯瞰着奥克兰市,可以一览无余的观望西南湾和金门(Golden Gate)。住宅为一个年轻的家庭而设计,他们希望拥有可以观望海湾的景观和连接已有公园的一个开放式的住宅。


34343-main_1891-4_34343_sc_v2com.jpg

34345-main_1891-4_34345_sc_v2com.jpg


The property has large redwood trees at the two longitudinal sides of the property, thus channeling ones focus from the front garden area to the to back views. The design consists of shrouding the open common space in a wood tube that connects the garden in the front to the viewing deck off the living space at the rear. Situated near the top of the mountain range, about 1800 feet above sea level the site is confronted with extreme weather and wide temperature swings. The roof of the tube form is warped out creating a large ventilation volume for the living space echoing the wisps of the coastal fog flowing inward, thus cooling the interior with the afternoon breezes. The main living space becomes the connector of the two contrasting outdoor spaces.

        设计师在住宅的两个纵向的方向上种植了大型的红木,从而将前景园区的景观转向后面的景区,包括将木制管中的公开空间掩盖在前面的花园中,而将后面的生活空间连接至观景台。 住宅靠近山脉的顶部,海拔约1800英尺,这个点面临着极端的天气和大的温差波动。 管状扭曲的屋顶为生活空间创造了一个大的通风量,回荡着向内流动着的沿海一缕雾气,从而让午后凉爽的微风让室内倍感凉爽。主要的生活区域成为两个截然不同的室外空间的联通。


34342-main_1891-4_34342_sc_v2com.jpg

34338-main_1891-4_34338_sc_v2com.jpg

34340-main_1891-4_34340_sc_v2com.jpg

34339-main_1891-4_34339_sc_v2com.jpg


Working with the existing floor plan the design transformed the kitchen area to open out and connect to the front yard garden and forming an outdoor dining area. A concrete planter/bench was placed to further define the outdoor garden space. 

        使用现有的平面布局图,设计改造了厨房区域,打开并连接到前院的花园,形成一个户外用餐区。放置的混凝土植物花架和长凳进一步界定了室外花园空间。


34344-main_1891-4_34344_sc_v2com.jpg

34341-main_1891-4_34341_sc_v2com.jpg


Opposite of the remodeled kitchen the interior dining space seamlessly opens out to the viewing deck creating one large open space and extending the roof structure as a trellis to shelter the space from the direct sun. A new stair connects the main floor with the lower ground floor continuing the wood tube down through a crevasse to a media/projection room, bedroom and office area.

        改建后的厨房正对面是内部用餐空间,不间断地向观景甲板开放,形成一个大型开放空间,并将屋顶结构作为格子延伸,以避开直接太阳的空间。 一个新的楼梯将主楼与较低的底层连接,将木管通过裂缝延伸到媒体/投影室,卧室和办公区域。


34348-main_1891-4_34348_sc_v2com.jpg

34337-main_1891-4_34337_sc_v2com.jpg

34347-main_1891-4_34347_sc_v2com.jpg


平面布局图和剖面图/Floor Plans and Section


34291-main_1891-4_34291_sc_v2com.jpg

34292-main_1891-4_34292_sc_v2com.jpg

34293-main_1891-4_34293_sc_v2com.jpg


设计公司:Terry&Terry Architecture

项目地:Oakland Hills, California

设计面积:2700英尺/250.8平方米

结构工程:Santos Urrutia Structural Engineers Inc.

承包商:Lynden Construction, Caistor Construction 

完工时间:2017年

摄影:Bruce Damonte Photography 



Edit by Designwire

 
Terry&Terry Architecture相关案例
  • Terry&Terry:奥克兰Eastbay...


设计腕儿×地产商

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower  \ 设计腕儿×地产商 Designwire×Land Baron \

京ICP备15003767号-1