朴悦设计:成都保利天悦售楼处设计

设计:朴悦设计 | 项目地点:成都 | 类别:商业空间 | 2018-01-09 8891 98

    保利天悦销售中心,位于成都城市核心南二环东湖区域,是保利“悦”系顶豪产品。朴悦承接该项目的销售中心改造。面对项目服务特性,设计思考更多的是:如何区别于常规售楼处单纯的展示,以塑造独特的空间体验,作为销售道具去发挥其最大的营销功能。因此,设计以腔调、个性、品质,取代过往售楼处热闹张扬的场景营造,在目标客户群体参观过程中介入沉浸式体验,让空间表达最终回归到他们的心理感受。

Located in Donghu Area, South Second Ring of downtown Chengdu, Poly Tianyue Sales Center is renovated by Pure Design. In consideration of the service nature of the Sales Center, the design is focused on how to create a distinctive space experience different from simple presentation of regular sales centers and give full play to its role of marketing. Therefore, style, personality and quality are highlighted, instead of the usual hustle and bustle. An immersive experience is brought to the target customers as they visit the Sales Center through space expression.


1.jpg


    此次改造的重点,一是入口,二是内部平面功能的重新设定。朴悦希望整个销售中心的改造能与外界形成一种反差,以不同的场景营造形成有趣的体验。整个售楼处闹中取静,幽静的内院独享一片城市的宁静。基于这个优势,设计师将原正面入口移至左侧,并在内庭改建了一处廊道,以序列感排列的木格栅构建,温暖静谧、平静中带来舒缓的节奏,以此形成步入的初始印象。

The two key points of the renovation are the entrance and the resetting of functional areas. Pure Design intends to create a contrast with the outdoor environment through the renovation, and introduce a fun experience by different scenarios. The Sales Center embraces tranquility in a noisy neighborhood. The tranquil inner courtyard offers the place of serenity in the city. Because of this advantage, the designer moves the entrance to the left and rebuilds a passageway in the inner courtyard with orderly arranged wood grills. The visitors will leave an impression of warmth, quiet and relaxation as they step into the Sales Center.



    推门进入,首先步入眼帘的是前厅。浅木色木质格栅自上而下充斥整个8米层高空间,建筑元素织就的前厅展现了自然的亲切和温暖,加之两侧与顶灯的渲染,与外部形成了视觉上的差异,令人震撼。肃然进入,行至位于对立面凹槛处的接待台,半遮掩状态的圆形导台被裹挟式藏以身后,仅以灰色墙纸和深色大理石装饰,藏而不露更添几分神秘。

Coming into sight first is the lobby. The light wood grills are filled with the 8-meter storey height. The lobby full of architectural elements presents the amicability and warmth of nature. With the rendering of two sides and top-light, the visual difference from the outdoor space is breathtaking. The Reception Desk is placed in the concave on the opposite. The semi-concealed round desk is decorated with grey wallpapers and dark marbles only, giving a sense of mystery.

  


  备用 4T7A2211.jpg


     内部空间分为四大区域,前厅、接待台、模型区和洽谈区。格局改动依参观者节奏,在场景设定上略做调整。8米层高挑空结构是空间优势,设计打破原有结构的狭长感,在中心位置设置了一组体量大且对称的L型沙发,顶部以点状元素水晶灯点缀,家具选用幕灰色定调空间气质,现代、质朴元素诠释了空间的安静力量。



The inner space is divided into four areas—lobby, reception desk, modeling area and negotiation area. The scene setting is adjusted as per the visitor route. Taking advantage of the 8-meter storey height, a massive symmetrical L-shaped sofa is placed in the center to break the sense of narrowness of original structure. Chandelier is hung in the ceiling. The grey color of the furniture sets the tone of the space. The modern and simple elements interpret the power of tranquility.



    行至端头,是水吧台区域,吧台背景与内部立面继续选用木格栅元素,节奏上再次与前厅形成设计元素的连续和呼应。靠窗位置是深度洽谈区,层高略低于中心区域,半围合式处理打破了分区带来的边界感,并且以灯为介质辅以水墨画装饰,在空间中形成了愉悦、轻松的沟通氛围。

At the end is a bar area. The bar background and interior facade also feature wood grills to echo with the lobby. Against the window is the negotiation area with a storey height slightly lower than the central area. The semi-enclosed area weakens the sense of boundary brought by zoning. Lights and ink and wash paintings are decorated to create a delightful and relaxing communication atmosphere.



At the end is a bar area. The bar background and interior facade also feature wood grills to echo with the lobby. Against the window is the negotiation area with a storey height slightly lower than the central area. The semi-enclosed area weakens the sense of boundary brought by zoning. Lights and ink and wash paintings are decorated to create a delightful and relaxing communication atmosphere.



    整个空间干净、纯粹。设计重视人作为主体的沉浸式体验,尝试在惯性之外,以不动声色的手笔,制造了一个个出乎意料的场景。参观者从平静到惊喜,再到豁然开朗,各种情绪在空间的行进中被层层打开,不自觉地被导演的空间关系所感染,留下了直击内心的亲身体验。



The whole space is clean and pure. With a focus on the people’s immersive experience, the design has attempted to created surprising scenes unawares. As the visitors walk around the Sales Center, they will feel peaceful, surprised and then enlightened by the space structure, and embrace a touching experience.

 

 

 


项目名称/ 成都保利天悦销售中心

Project Name/ Chengdu Poly Tianyue Sales Center

项目地点/ 中国·成都

Project Address/ Chengdu China

主要材料/ 石材、古铜钢、皮革、木饰面、墙纸等

Main Materials/Stone, bronzed steel, leather, wood veneer, wallpapers, etc.

项目面积/ 1050平米

Project Area/ 1050㎡

室内及软装陈设/ 朴悦设计

Interior & Decoration Design/ PURE DESIGN

主创设计/ 郭子伟

Designer/ Guo Ziwei



Edited by Designwire

 

 

 


 
朴悦设计相关案例
  • 朴悦设计:成都保利天悦售楼...

  • 郭子伟:龙湖•西宸原著别墅...


智囊团 Brainpower

www.designwire.com.cn \ 关于设计腕儿 About us \ 联系我们 Contact us \ 智囊团 Brainpower \

京ICP备15003767号-1